• cooking

Spaghetti cu zucchini, porumb și parmezan

Savuros
Violeta Postolache

Violeta PostolacheBlogul a apărut spontan, ca o necesitate de a mă detașa de rutina de zi cu zi, de a evada din cotidian și de a face ceva doar pentru mine, un colțișor virtual în care să evadez și să mă regăsesc. De la un simplu hobby a devenit o adevărată pasiune și încet, încet a trecut la un alt nivel.


Pastele sunt ușor de pregătit, sățioase și pot fi pregătite într-o mulțime de feluri. Te invit să încerci rețeta mea cu porumb și parmezan.

Ingrediente:

- 200 gr spaghetti

- 1 dovlecel tip zucchini

- 100 gr porumb Gold Bonduelle

- 50 gr parmezan ras

- 1 roșie potrivită

- 2-3 fire ceapă verde

- sare de mare

- piper mozaic

- oregano

- 3 linguri ulei de măsline

Spaghetti cu zucchini, porumb și parmezan

Mod de preparare:

- Fierbem pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.

- Punem uleiul de măsline într-o tigaie tip wok și adăugăm dovlecelul tăiat feliuțe subțiri.

- Asezonăm cu sare de mare și piper mozaic. Când dovlecelul se înmoaie puțin adăugăm roșia tăiată cubulețe mici. Lăsăm pe foc încă jumătate de minut.

- Dăm tigaia deoparte și adăugăm pastele bine scurse. Adăugăm apoi porumbul, ceapa tocată rondele și parmezanul ras. Presărăm oregano după gust. Opțional puteți adăuga un praf de chilli.

- Amestecăm și punem pastele pe un platou. Radeți puțin parmezan deasupra.

, , , ,