• cooking

Salată de porumb cu sfeclă roşie şi fenel caramelizat

Savuros
Dana Burlacu Visternicu

Dana Burlacu VisternicuFood blogger si Food Ambassador la Food Revolution Community Iubitoare de prăjiturici, dar și de mâncare buna, făcută responsabil.


Un aperitiv sănătos şi frumos pentru o cină în familie sau o petrecere cu prietenii.

Ingrediente 4 persoane:

  • 1 cutie porumb Gold Bonduelle
  • 2 sfecle roşii
  • 1 fenel
  • 1/2 lămâie
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet balsamic
  • sare de mare

Salată de porumb cu sfeclă roşie şi fenel caramelizatMod de preparare:

Sfecla roşie şi fenelul se spală şi se curăţă de coajă. Ele se taie în felii cam de 1cm grosime şi se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Sfecla roşie şi fenelul se presară cu sare de mare şi se stropesc cu oţet balsamic şi ulei de măsline. Tava se dă la cuptor pentru 20 de minute la 190 de grade.

Într-un bol punem porumbul dulce şi crocant de la Bonduelle, sfecla roşie tăiată fâşii şi fenelul caramelizat. Adăugăm zeama de lămâie, dar şi puţină sare dacă mai este nevoie.

Salata de porumb dulce cu sfeclă roşie şi fenel caramelizat se decorează cu frunze de fenel şi se serveşte ca aperitiv cu felii de pâine prăjită, crutoane etc.

Poftă bună!

, , ,