• cooking

Salată de broccoli cu năut și morcovi

Savuros
Laura Laurentiu

Laura LaurentiuLaura Laurentiu e autoarea blogului culinar "ReţeteCaLaMama" , proiect pe care l-a lansat în urmă cu cinci ani. De atunci şi până în prezent, blogul a ajuns unul dintre cele mai vizitate din online-ul românesc. Laura este bucătar profesionist şi este implicată în câteva proiecte naţionale care au drept scop dezvoltarea gastronomiei româneşti.


Un prânz ușor, aromat și plin de sănătate. Iată de ce recomand cu bucurie această salată de broccoli cu năut și morcovi. Pentru pregătirea salatei am folosit broccoli Bonduelle Vapeur, cu o textură delicată și un gust foarte bun.

Ingrediente:

(pentru 2 porții mari sau 4 porții micute, servite ca aperitiv)

  • 400 grame broccoli Bonduelle Vapeur
  • 230 grame de năut fiert, bine scurs de apă
  • 1 morcov mare
  • 1 cățel de usturoi
  • 50 de grame ceapă roșie
  • 1 ardei iute
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1-2 linguri oțet de vin roșu
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • sare și piper
  • opțional, parmezan pentru finisat

Salată de broccoli cu năut și morcovi


Mod de preparare:

Ceapa se taie julienne, usturoiul se zdrobește, ardeiul iute se toacă fin, morcovul se decojește și se taie felii subțiri, ca niște panglici, cu ajutorul unui peeler  pentru legume.

Laura Laurentiu_March 2015 (1)

Se pune pe foco cratiță cu 1,5 litri de apă, se aducela fierbere și se adaugă 1 linguriță de sare.

Laura Laurentiu_March 2015 (5)
Se opărește broccoli congelat în apa clocotită până se înfierbântă, apoi se scoate cu o spumieră, se trece printr-un castron cu apă rece ca gheața și se pune la scurs. În aceeași apă se opăresc morcovii timp de 30 de secunde, se scot cu spumiera, se trec prin apa foarte rece pentru a opri procesul de gătire și se scurg bine de apă.

Se încălzesc 2 linguri din uleiul de măsline într-o tigaie, se adaugă ceapa, usturoiul și ardeiul iute. Când ceapa începe să se înmoaie, se adaugă năutul prefiert. Se gătește totul împreuna, timp de 2-3 minute, apoi se trage de pe foc și se condimentează puternic cu sare și piper.

Laura Laurentiu_March 2015 (6)

Într-un castron încăpător, muștarul se bate cu o furculiță cu oțetul și uleiul de măsline rămas. Se condimentează dressingul cu sare și piper după gust. Se adaugă în castron broccoli, morcovii și tot conținutul tigăii cu ceapă și năut. Se amestecă delicat, dar insistent, așa încât gusturile să se omogenizeze bine.

Se montează salata în farfurii și opțional se presară cu parmezan ras.

Salată de broccoli cu năut și morcovi

, , ,