• cooking

Salată caldă de fasole verde cu somon

Savuros
Teo\'s Kitchen

Teo's KitchenTeo este blogger culinar, prezentatoare TV şi mămică. Pe toate le face cu suflet, dar cea mai mare pasiune a ei rămâne bucătăria. A postat prima reţetă în 2007 şi de atunci blogul Teo's Kitchen a devenit unul dintre cele mai cunoscute bloguri culinare din România, iar Teo este gospodina veşnic veselă şi glumeaţă, care postează dimineaţa reţete apetisante pe blog şi în fiecare după-amiază ne învaţă să gătim în direct la Look TV. Ce le-ar spune Teo gospodinelor din lumea întreagă? "Dragă gospodină, să nu te gândeşti că e vreuna mai bună ca tine! Şi chiar dacă ar fi...tu mă ai pe mine!


Pregătește o delicioasă garnitură cu fasole verde, pentru o cină ușoară și sănătoasă cu somon. Legumele Bonduelle Vapeur îți vor fi de mare ajutor!

De când am descoperit noile legume congelate Bonduelle Vapeur 3 minute, viața mea de mămică gospodină s-a schimbat mult. Știți de ce? Pentru că, într-adevăr, se fac în fix 3 minute! Și asta e foarte important când ai un copil de 6 ani care vine de la școală sau de la joacă și cere de mâncare ACUM! Legumele Bonduelle Vapeur sunt ideale ca și garnitură pentru pește, pui sau vită, dar nouă ne plac și așa, pur și simplu, trase la tigaie cu puțin unt. Broccoli Bonduelle Vapeur l-am folosit la o delicioasă supă cremă, fasolea galbenă ca și garnitură lângă fish chips, iar mazărea pentru faimosul deja piure de mazăre cu wasabi, pe care noi îl servim lângă iepure. Iar fasolea verde am folosit-o la o salată caldă delicioasă, garnitură lângă fileul de somon.

Salată caldă de fasole verde cu somon

Ingrediente pentru 2 porții:

  •   400g fasole verde congelată
  •  3-4 căței de usturoi tăiați mărunt
  •  o ceapă roșie tăiată „peștișori”
  •  2 linguri unt
  •  o lingură ulei de măsline
  •  2 linguri zeamă de lămâie
  •  sare și piper
  •  o bucată file de somon de 400g
  •  2 linguri ulei
  •  sare, piper

Salată caldă de fasole verde cu somon

Mod de preparare:

Mai întâi încingem într-o tigaie încăpătoare untul și uleiul, și călim ceapa și usturoiul până ceapa este moale, amestecând des, ca usturoiul să nu se ardă, pentru că devine foarte amar. Puteți să puneți ceapa întâi, iar când aceasta este aproape translucidă, să puneți și usturoiul. Punem apoi fasolea verde Bonduelle Vapeur, direct din pungă, fără a o decongela. Amestecăm bine, punem sare, piper și zeama de lămâie și lăsăm totul 3-4 minute, la foc foarte iute. Fasolea va lăsa apă, care împreuna cu ceapa, usturoiul, zeama de lămâie, sarea și piperul, vor face un sos delicios!

Salată caldă de fasole verde cu somon

Salată caldă de fasole verde cu somon
Pentru somon, trebuie să încingem foarte bine o tigaie cu 2 linguri de ulei în care gătim somonul pe ambele părți 1-2 minute, până e frumos rumenit, prima dată cu pielea în jos. Asta ajută somonul să facă o crustă frumoasă, să fie crocant la exterior și totuși zemos și fraged la interior. După ce e frumos rumenit, îl așezăm într-o tavă și îl dăm la cuptorul încins la 200°C, 5-6 minute.

Salată caldă de fasole verde cu somon
Puteți mânca salata și somonul cu sos tartar sau sweet chili, în functie de preferințele voastre. Să vă fie de cel mai bine!

, , , , ,