• cooking

Salată caldă cu farfalle, ardei şi porumb

Savuros
Violeta Postolache

Violeta PostolacheBlogul a apărut spontan, ca o necesitate de a mă detașa de rutina de zi cu zi, de a evada din cotidian și de a face ceva doar pentru mine, un colțișor virtual în care să evadez și să mă regăsesc. De la un simplu hobby a devenit o adevărată pasiune și încet, încet a trecut la un alt nivel.


Pastele se împacă foarte bine cu legumele. O reţetă uşor de preparat, o idee pentru prânz sau cină, care va fi, cu siguranţă, pe placul familiei tale.

Salată caldă cu farfalle, ardei şi porumbIngrediente:

  • 200 gr farfalle
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 100 gr Porumb Gold Bonduelle
  • 2 linguri ulei de măsline
  • câteva frunzuliţe de busuioc
  • sare de mare
  • chilli

Mod de preparare:

Fierbem farfallele conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Cât fierb pastele tăiem ardeii fâşii. Punem uleiul de măsline într-un vas, adăugăm ardeii şi lăsăm pe foc jumătate de minut, doar cât să se înmoaie uşor ardeii şi să îşi lase aroma. Nu îi lăsaţi mai mult, ei trebuie să rămână uşor crocanţi. Scurgem pastele şi le adăugăm peste ardei. Punem apoi porumbul şi asezonăm cu sare de mare şi chilli.

Adăugăm frunzuliţele de busuioc şi salata este gata. O salată caldă, crocantă, colorată şi savuroasă!

, , ,