• cooking

Salată boeuf reinventată

Savuros
Alice Ciobanu

Alice CiobanuSunt Alice şi ador să gătesc. Îmi plac senzaţiile stârnite de aromele care-mi umplu casa în timp ce „bucătăresc” şi sunt fericită când îi văd pe cei din jur cum se bucură de fiecare îmbucătură. Am început prin a fi food-blogger dintr-o joacă sau dintr-o întâmplare, iar astăzi n-aş mai putea concepe viaţa mea fără fărâma magică a bucatelor.


O salată de legume cu piept de pui și maioneză de avocado, o salată care reinventează salată de boeuf, atât de des regăsită pe mesele de sărbătoare românești. O salată mult mai ușoară, echilibrată și sănătoasă!

Ingrediente

- 1 cutie mix mazăre și morcov

- 1 piept de pui

- 3 cartofi potriviți ca mărime

- câțiva castraveți murați

- 1 linguriță turmeric

- sare de himalaya

- câteva linguri ulei de floarea soarelui

- 1 lingurita ghimbir pudră

- 1 avocado

- 1 lămâie

- ulei de măsline

Salată boeuf reinventată

Mod de preparare:

Taie pieptul de pui în bucăți subțiri și unge fiecare bucată cu un amestec din ulei de floarea soarelui, sare de himalaya, turmeric și ghimbir. Pune bucățile de piept de pui pe grătar și lasă-le câteva minute pe fiecare parte.

Spală cartofii, fierbe-i în coajă și apoi decojește-i cât încă sunt calzi, și taie-i cuburi potrivite.

Taie castraveții murați, în saramură, în bucăți potrivite, de mărimea bobului de mazăre. Scurge conserva de mix de mazăre și morcov, și trece totul printr-un jet de apă rece.

Salată boeuf reinventată

Taie avocado, scoate-i miezul și pasează-l fin cu ajutorul unui mixer vertical, de mână. Pune pasta de acovado într-un bol mic și mixează-o în continuare cu ulei de măsline și zeama de lămâie picurată câte puțin. Transformă totul într-o ușoară maioneză de avocado.

Pune toate ingredientele într-un bol și amestecă-le usor. Adaugă la final, fix cu câteva minute înainte de servire maioneza de avocado și servește această salată rece.

Important: maioneza de avocado se va oxida, așa că această salată este de preferat să fie preparată și consumată în aceeași zi.

, , , , , ,