• cooking

Risotto cu legume si dovleac

Frumos
Alice Ciobanu

Alice CiobanuSunt Alice şi ador să gătesc. Îmi plac senzaţiile stârnite de aromele care-mi umplu casa în timp ce „bucătăresc” şi sunt fericită când îi văd pe cei din jur cum se bucură de fiecare îmbucătură. Am început prin a fi food-blogger dintr-o joacă sau dintr-o întâmplare, iar astăzi n-aş mai putea concepe viaţa mea fără fărâma magică a bucatelor.


Un risotto cu legume și dovleac copt, un preparat perfect pentru a vă încălzi sufletele într-o zi mohorâtă de toamnă. Un risotto de care vă veți îndrăgosti!

Timp de preparare: 1 oră

Porții: 3-4 persoane

Dificultate medie

Ingrediente:

  • ½ dovleac plăcintar potrivit ca mărime
  • 1 ceapă
  • 200 gr mazăre
  • 1 ardei gras roșu
  • 10 ciuperci
  • 1 morcov mic
  • 750 ml supă de legume
  • 300 gr risotto
  • 100 ml vin alb sec
  • ½ linguriță chili
  • ½ linguriță scorțișoară
  • Sare
  • Ulei de măsline
  • 30 gr unt
  • cașcaval

Risotto cu legume si dovleac

Încălzește cuptorul la 180 grade, treapta 3-4. Într-o tavă pune dovleacul tăiat cuburi și presărat cu ulei de măsline, sare, scorțișoară și chili, și lasă-l la cuptor până se înmoaie.

Într-o tigaie încinge untul și călește ceapa tocată mărunt. Adaugă mazărea, ciupercile tăiate felii și ardeiul și morcovul tocat. Stinge totul  cu vinul alb sec și apoi adaugă supa de legume. Lasă la fiert, la foc molcom, 25 minute. Spre final incorporează cuburile de dovleac coapte. Potrivește de sare.  Adaugă exact în momentul servirii câteva șuvițe de cașcaval. Poftă bună!

, , , , ,