• cooking

Pui și boabe de porumb jalousie

Savuros
Alice Ciobanu

Alice CiobanuSunt Alice şi ador să gătesc. Îmi plac senzaţiile stârnite de aromele care-mi umplu casa în timp ce „bucătăresc” şi sunt fericită când îi văd pe cei din jur cum se bucură de fiecare îmbucătură. Am început prin a fi food-blogger dintr-o joacă sau dintr-o întâmplare, iar astăzi n-aş mai putea concepe viaţa mea fără fărâma magică a bucatelor.


Carnea de pui și boabele de porumb transformă un aperitiv banal în ceva cu totul senzațional. Copiii vor îndrăgi această gustare caldă, iar tu îți vei surprinde plăcut amicii! Un aperitiv de care se vor îndrăgosti!

Dificultate : mediu

Timp de preparare: 40 minute

Timp de gătit: 40 minute

Porții: 6-8 persoane

Ingrediente:

- 1 piept de pui mediu (aproximativ 300 gr )

- ¼ linguriță rozmarin

- ¼ linguriță oregano

- ½ linguriță sare

- 1 lingură amidon alimentar

- 250 ml lapte

- 50 gr unt

- 200 boabe de porumb

- 400 gr aluat franțuzesc

- 1 ou

Pui și boabe de porumb jalousie

Mod de preparare

Încălziți cuptorul la 180 grade. Tăiați pieptul de pui în bucățele mici cât o îmbucătură. Într-o tigaie încingeți 20 gr unt și rumeniți bucățile de pui și presărați sare și condimente. Scoateți bucățile de piept de pui pe o farfurie și păstrăți-le la cald. În aceeași tigaie puneți restul de unt și amidonul alimentar. Încorporați laptele și amestecați continuu pentru a evita formarea de cocoloașe. Pe măsură ce sosul se îngroașă adăugați boabele de porumb scurse și bucățile de carne rumenită.

Pe o planșetă înfăinată împărțiți în două bucăți aluatul. Întindeți fiecare jumătate dându-i forma unui dreptunghi cu laturile de 13cm x 30 cm. Așezați un dreptunghi într-o tavă de copt, în care ați pus o foaie de copt. Turnați compoziția de pui pe mijlocul aluatului și întindeți-o până spre margini, lăsând cam 2 cm liberi. Ungeți marginile aluatului cu albuș de ou bătut. Crestați cealaltă bucată de aluat din loc în loc și întindeți-o peste amestecul de pui și boabe de porumb. Apăsați marginile celor două foi de aluat, astfel ca acestea să se lipească. Ungeți deasupra cu gălbenuș de ou bătut.

Coaceți totul timp de 35-40 minute, până se rumenește ușor. Serviți totul cald, alături de legume ușor sotate! Poftă bună!

, , ,