• cooking

Pui chinezesc cu legume

Savuros
Teo\'s Kitchen

Teo's KitchenTeo este blogger culinar, prezentatoare TV şi mămică. Pe toate le face cu suflet, dar cea mai mare pasiune a ei rămâne bucătăria. A postat prima reţetă în 2007 şi de atunci blogul Teo's Kitchen a devenit unul dintre cele mai cunoscute bloguri culinare din România, iar Teo este gospodina veşnic veselă şi glumeaţă, care postează dimineaţa reţete apetisante pe blog şi în fiecare după-amiază ne învaţă să gătim în direct la Look TV. Ce le-ar spune Teo gospodinelor din lumea întreagă? "Dragă gospodină, să nu te gândeşti că e vreuna mai bună ca tine! Şi chiar dacă ar fi...tu mă ai pe mine!


Era o vreme când mâncam preparate asiatiace numai la restaurant, pentru că nu găseam în magazine ingredientele necesare ca să le pregătim acasă. Acum însă găsim toate sosurile necesare, iar la capitolul legume ne ajută Bonduelle, care ne aduce Bonduelle China Mix, un amestec de legume tăiate perfect pentru a fi preparate la wok.

Nu doar că sunt gata preparate la dimensiunea perfectă, nu doar că se fac foarte repede, dar e un amestec care are, cum ar spune ardelenii “tot ce-i trebuie”,  inclusiv legume pe care nu le găsim de cumpărat individual:  vlăstar de fasole mungo, morcovi, ardei gras roșu, praz, ciuperci china negre, vlăstar de bambus și țelină. Eu am folosit Bonduelle China Mix într-o rețetă foarte simplă, dar foarte aromată, de pui cu legume și sos dulce-acrișor.

Ingrediente pentru 2 porții:

- ½ ceapa roșie mare, tăiată cubulețe

- 300g piept de pui tăiat cubulețe

- o lingură condimente pentru pui

- sare, piper

- 2 linguri amidon sau făină de orez

- 3 linguri ulei de susan

- 400g legume Bonduelle China Mix

- 150g soba noodles sau tăieței de orez

Ingrediente pentru sos:

- 150ml suc de portocale

- 2 linguri sos soia

- 2 linguri oțet de orez

- o lingură sos de stridii

- o lingură ghimbir proaspăt măcinat

- 2 căței de usturoi

- o lingură miere

- o lingură amidon/făină de orez

Pui chinezesc cu legume

Mai întâi condimentăm carnea de pui cu mix-ul de condimente sau, pur și simplu, cu sare și piper, apoi o dăm prin făină de orez sau amidon. Într-un wok sau o tigaie mare încingem uleiul, în el călim ceapa roșie și cubulețele de pui, 3-4 minute sau până puiul e rumenit. Cât timp puiul se rumenește, amestecăm într-o crăticioară toate ingredientele pentru sos și punem sosul la fiert 1-2 minute, la foc mediu, până sosul începe să se îngroașe. Scoatem cu o paletă puiul și ceapa și le ținem la cald. În uleiul rămas în tigaie, călim legumele Bonduelle China Mix (pe care le lăsam înainte la decongelat) 2-3 minute, amestecând des, la foc mare, 2-3 minute, până sunt ușor moi, dar totuși rămân al dente (crocante). Peste legume punem carnea de pui, ceapa și sosul, și punem totul pe foc 1-2 minute la foc mare, amestecând continuu. Tragem de pe foc și amestecăm tăiețeii, pe care în prealabil i-am fiert după instrucțiunile de pe ambalaj. Amestecăm bine, bine și servim imediat.

Pofta bună, să vă fie de cel mai bine!