• cooking

Plăcintă cu spanac și Camembert

Savuros
Anca Bunea

Anca BuneaProiectul My Classic Cuisine s-a născut în urmă cu aproximativ 2 ani din entuziasm și pasiune pentru gătit, din dorința de a depăși granițele propriei bucătării și de a împărtăși cu ceilalți experiențele culinare. Mica bucătărie My Classic Cuisine se va implica în continuare cu mult entuziasm în proiectele caritabile, și va continua să vă surprindă.


Plăcintele, fiind un preparat cald, sunt ideale pentru anotimpul rece. Le poți pregăti atât cu legume de sezon, cât și cu legume congelate, cum ar fi spanacul.

Ingrediente (tavă 24 cm):

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 400 g spanac congelat Bonduelle
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 3 linguri smântână
  • 100 g brânză Camembert
  • 2 linguri ulei de măsline
  • nucșoară
  • sare, piper

Plăcintă cu spanac și Camembert

Se încălzește cuptorul la 200º C. Se unge o formă rotundă cu diametrul de 24cm cu unt. Se așează foile de plăcintă, ungând fiecare foaie cu puțin ulei și așezându-le una peste cealaltă, astfel încât să se potrivească în formă și să cadă puțin peste marginile acesteia. Se dă la cuptor 5 minute.

Se călește ceapa în puțin ulei, apoi se adaugă spanacul și se lasă pe foc până când se evaporă apa din spanac. Se adaugă amestecând smântâna, nucșoara, brânza tăiată cubulețe, sarea și piperul. Se așază compoziția cu o lingură în formă. Se mai lasă la cuptor 10 -15 minute până când se leagă compoziția și foile de plăcintă sunt rumenite.

, , ,