• cooking

Pizza cu porumb crocant şi pesto

Savuros
Ioana Monica

Ioana MonicaȊmi place sǎ gǎtesc (mai ales pentru ceilalţi), îmi place sǎ citesc şi sǎ vorbesc despre gust şi puterea tǎmǎduitoare a unei mese bune. E o pasiune relativ nouǎ pe care am îmbrǎţişat-o cu toate provocǎrile şi bucuriile ei şi care nu conteneşte în a-mi aduce satisfacţii. Mansarda e locul unde încerc sǎ gǎsesc cuvintele potrivite pentru toate aventurile de care se bucurǎ papilele mele de doi ani încoace. Bine aţi venit!


Deşi vremea este încǎ blândǎ cu noi, într-o zi ploioasǎ putem încinge cuptoarele şi ne putem da timpul de a gǎti în doi.

Sau în trei, ori patru, dacǎ pe lângǎ voi se aflǎ şi copii. Iar dacǎ se întâmplǎ sǎ fie week-end şi sǎ aveţi deja un film de vǎzut în program, ce poate fi mai bun decât o pizza aburindǎ? Pentru cǎ, de la o vreme, îmi plac lucrurile necomplicate (în alimentaţie şi… în viaţǎ, în general), am pregǎtit o pizza cu puţine, dar savuroase ingrediente.

Timp de pregǎtire: 1h10’

Timp de gǎtire: 35’

Ingrediente (pentru 2 tǎvi de circa 28 cm):

Pentru aluat:

  • 300 grame de fǎinǎ
  • 200 ml apǎ cǎlduţǎ
  • 1 lingurǎ de ulei de mǎsline
  • O linguriţǎ de sare
  • 1 linguriţǎ drojdie uscatǎ

Pentru pesto:

  • 30 grame busuioc
  • 50 grame muguri de pin
  • 2 cǎţei de usturoi
  • O mânǎ de parmezan (sau Cheddar)
  • Ulei de mǎsline (dupǎ gust)
  • O lingurǎ de ricotta
  • Sare
  • Roşii cherry
  • 1-2 linguri de porumb GOLD, super dulce şi crocant Bonduelle
  • Mozzarella

Pizza cu porumb crocant şi pesto

Mod de preparare:

Pentru aluat, fǎina se amestecǎ cu drojdia, sarea şi uleiul de mǎsline şi se amestecǎ cu o lingurǎ. Dupǎ aceea, se adaugǎ şi apa şi se frǎmântǎ timp de 5 minute pe masa presǎratǎ cu fǎinǎ. E gata când se desprinde uşor de mânǎ şi e şi puţin elastic. Aluatul se pune apoi într-un bol, acoperit cu un şervet curat, şi e lǎsat la crescut timp de o orǎ, într-un loc cald, ferit de curenţi de aer.

Pentru pesto, se pun busuiocul, mugurii de pin, usturoiul şi parmezanul (sau Cheddarul) într-un blender şi se lasǎ la mixat pânǎ rezultǎ o pastǎ aromatǎ. Se adaugǎ ulei de mǎsline dupǎ gust şi în funcţie de cât de fin doriţi sosul. Pentru extra-cremozitate, eu am adǎugat şi o lingurǎ de ricotta. Se potriveşte de sare.

Pentru asamblare, începeţi prin a unge tava cu puţin ulei de mǎsline. Aluatul de pizza se împarte în douǎ bucǎţi şi fiecare se întinde cu mâna sau sucitorul pânǎ când tava este acoperitǎ. Se dǎ aluatul la cuptorul încins la 180 de grade C pentru 15 minute. Apoi se scoate, se acoperǎ cu un strat generos de pesto, deasupra se rade mozzarella şi se presarǎ cu boabele de porumb. Se pune încǎ un strat subţire de mozzarella şi din loc în loc se pun câteva linguriţe de pesto şi roşii cherry tǎiate în jumǎtǎţi sau sferturi. Se dǎ tava la cuptor pentru 20 de minute.

Poftǎ bunǎ!

, , ,