• cooking

Muffins aperitiv cu porumb

Savuros
Teo\'s Kitchen

Teo's KitchenTeo este blogger culinar, prezentatoare TV şi mămică. Pe toate le face cu suflet, dar cea mai mare pasiune a ei rămâne bucătăria. A postat prima reţetă în 2007 şi de atunci blogul Teo's Kitchen a devenit unul dintre cele mai cunoscute bloguri culinare din România, iar Teo este gospodina veşnic veselă şi glumeaţă, care postează dimineaţa reţete apetisante pe blog şi în fiecare după-amiază ne învaţă să gătim în direct la Look TV. Ce le-ar spune Teo gospodinelor din lumea întreagă? "Dragă gospodină, să nu te gândeşti că e vreuna mai bună ca tine! Şi chiar dacă ar fi...tu mă ai pe mine!


Pentru că suntem prea obișnuiți cu veșnicele aperitive – salată de vinete, chifteluțe, șnițele sau ouă umplute, poate e momentul să schimbăm ceva și să punem pe masele festive un aperitiv nou, inedit, care ar părea să fie ceva dulce, dar totuși e ceva atât de savuros – muffins sărate!

Muffins aperitiv cu porumb

Sunt aperitivul ideal pentru că sunt foarte bogate în arome și umplutură, pot fi mâncate în loc de păine, alături de aperitivele tartinabile, și, mai ales, sunt un aperitiv ideal pentru petrecerile copiilor. Sunt foarte ușor de ținut în mână, nu sunt sfărămicioase, nu fac miezi peste tot și sunt varianta perfectă pentru a-i împrieteni pe cei mici cu legumele Bonduelle.

Eu am folosit în aceste muffins aperitiv sărate porumbul Bonduelle Gold, un porumb fără adaos de zahăr, dar totuși foarte dulce, pentru că boabele de porumb sunt culese în momentul perfect. Porumbul Bonduelle Gold este un porumb foarte crocant, care își păstrează textura și după coacere, fiind ideal pentru astfel de rețete.

Alături de porumb am folosit și mazărea Bonduelle Precuit Vapeur, o mazăre foarte fină și dulce și care se gătește foarte rapid, în doar 3 minute. Am ales-o pentru muffins pentru că la fel, își păstrează textura crocantă, boabele de mazăre nu se sfărâmă la copt și se călesc rapid, alături de restul ingredientelor din umplutură.

Sper că v-am convins să încercați aceste muffins aperitiv cu porumb, din cantitățile date ies 24 de bucăți de mărime standard și sunt ideale și pentru pachețelul celor mici la școală.

Ingrediente:

- 250g făină

- o linguriță praf de copt

- 2 ouă mari

- 250ml lapte

- 50g unt topit

- sare, piper, oregano, busuioc, cimbru după gust

- 2 linguri ulei

- o ceapă roșie

- 3-4 căței de usturoi

- 200g șuncă de pui

-200g porumb Bonduelle Gold

- 200g mazăre Bonduelle Precuit Vapeur

Muffins aperitiv cu porumb

Mai întâi încingem cuptorul la 180°C sau la cuptoarele pe gaz, încingeți la o treaptă medie, la care coaceți de obicei prăjiturile. Tapetăm cu hârtiuțe pentru muffins aperitiv cu porumb tava specială. Mai întâi și mai întâi batem untul topit și ouăle, până sunt bine amestecate. Apoi cernem deasupra făina împreună cu praful de copt. Ne ajută foarte mult cernutul, pentru că praful de copt se distribuie uniform în aluat, iar brioșele vor crește mai frumos. Amestecăm bine cu telul și punem sare, piper și ierburi aromatice. Într-o tigaie mare încingem cele 2 linguri de ulei, călim ceapa până este translucidă, apoi adăugăm usturoiul tocat mărunt, sau trecut prin presa de usturoi, și șunca tăiată cubulețe mici (cam de mărimea boabelor de mazăre).

Le călim 2 minute împreună, până șunca începe să se rumenească, apoi adăugăm porumbul și mazărea și sotăm totul 3 minute, apoi condimentăm cu puțină sare și piper.

Muffins aperitiv cu porumb

Lăsăm amestecul să se răcească la temperatura camerei, apoi îl punem peste compoziția gata făcută și amestecăm bine, bine. Distribuim compoziția în tavă, în hârtiuțele de copt, astfel încât să fie 3-4 pline. Le coacem 14-15 minute sau până sunt frumos rumenite și trec testul scobitorii. Muffins aperitiv cu porumb sunt gata!

Sa vă fie de cel mai bine!

, , , , , , ,