• cooking

Mini quiche cu mazăre și fasole galbenă

Savuros
Teo\'s Kitchen

Teo's KitchenTeo este blogger culinar, prezentatoare TV şi mămică. Pe toate le face cu suflet, dar cea mai mare pasiune a ei rămâne bucătăria. A postat prima reţetă în 2007 şi de atunci blogul Teo's Kitchen a devenit unul dintre cele mai cunoscute bloguri culinare din România, iar Teo este gospodina veşnic veselă şi glumeaţă, care postează dimineaţa reţete apetisante pe blog şi în fiecare după-amiază ne învaţă să gătim în direct la Look TV. Ce le-ar spune Teo gospodinelor din lumea întreagă? "Dragă gospodină, să nu te gândeşti că e vreuna mai bună ca tine! Şi chiar dacă ar fi...tu mă ai pe mine!


M-am gândit să vă arăt astăzi o tartă care arată foarte festiv, pare că ați lucrat foarte mult la ea, însă se face foarte rapid și este plină ochi de legume!

Eu am ales să folosesc mazărea congelată Bonduelle și fasolea galbenă congelată Bonduelle Precuit Vapeur, care este foarte fină, se gătește repede și, la fel ca toate legumele Bonduelle, este extrem de dulce și gustoasă.

Ingrediente pentru crusta tartelor (8 bucăți)

  • 230 gr unt foarte rece, de la frigider, tăiat cubulețe
  • 350 gr făină
  • o lingură zahăr
  • o linguriță sare
  • 60-100 ml apă rece (de la frigider)

Punem în robotul de bucătărie toate ingredientele, în afară de apă și amestecăm câteva secunde, maxim 10, până avem o compoziție cu textura unui pesmet mare.  Pornim din nou robotul și adăugăm apa rece, linguriță cu linguriță, până aluatul este omogen, fără a fi lipicios sau umed și se desprinde de pe pereții vasului. Durează mai puțin de 2 minute să faceți aluatul.

Dacă ați adăugat prea multă apă, mai puneți o lingură de făină și amestecați; dacă aluatul e sfărâmicios, mai puneți puțină apă rece. Aluatul astfel obținut se învelește în folie alimentară și se dă la frigider cel puțin o oră înainte de a-l folosi. Întindem aluatul pe planșeta tapetată cu puțină făină, într-o foaie de cca 1 cm grosime, cu care tapetăm mini-formele pentru tartă. Înțepăm aluatul din loc în loc cu furculița și îl coacem 10 minute în cuptorul încins la 160°C, timp în care noi pregătim umplutura.

Mini quiche cu mazăre și fasole galbenă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4 ouă mari
  • 250g mazăre congelată Bonduelle
  • 250g fasole galbenă congelată Bonduelle Precuit Vapeur
  • 200g cașcaval dat pe răzătoare
  • 5 linguri iaurt grecesc
  • sare, piper și ierburi aromatice după gust (pătrunjel, oregano, busuioc)

Pentru umplutură, amestecăm toate ingredientele, mai puțin legumele, într-un bol mare, până avem o compoziție omogenă. Mazărea și fasolea se opăresc în apă cu sare sau, în cazul fasolei galbene, o puteți pregăti chiar și la tigaie sau la microunde. Scurgem apoi bine legumele într-o sită și apoi le adăugăm în compoziția de ou. Amestecăm bine și umplem formele, apoi dăm din nou la cuptor, creștem temperatura la 180°C și coacem quiche-ul 20-25 min sau până umplutura e bine legată și frumos rumenită.

Quiche-ul poate fi consumat și cald, și rece, iar pentru umplutură, puteți folosi și alte legume Bonduelle, fie ele congelate sau la conservă. Să vă fie de cel mai bine! :)

Mini quiche cu mazăre și fasole galbenă