• cooking

Lasagna cu porumb

Savuros
Ioana Monica

Ioana MonicaȊmi place sǎ gǎtesc (mai ales pentru ceilalţi), îmi place sǎ citesc şi sǎ vorbesc despre gust şi puterea tǎmǎduitoare a unei mese bune. E o pasiune relativ nouǎ pe care am îmbrǎţişat-o cu toate provocǎrile şi bucuriile ei şi care nu conteneşte în a-mi aduce satisfacţii. Mansarda e locul unde încerc sǎ gǎsesc cuvintele potrivite pentru toate aventurile de care se bucurǎ papilele mele de doi ani încoace. Bine aţi venit!


Lasagna este recunoscută pentru a fi la fel de versatilă ca pastele: combinaţiile în care poate fi făcută sunt toate delicioase, nu extrem de dificil de executat şi pe placul întregii familii.

Ce-mi place cel mai mult la această reţetă este că poate fi mereu personalizată, adaptată la gusturile fiecăruia şi, de aceea, putând deveni o favorită a tuturor.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 40 -45 minute

Ingrediente:

- 5 linguri de porumb GOLD

- 200 grame de măsline feliate

- 5 linguri fasole roşie boabe (opţional)

- 1 ceapă roşie tocată

- 1 linguriţă de cimbru sau oregano

- 1 linguriţă praf de usturoi

- 2-3 felii de jalapeño tăiate mărunt

- ½ linguriţă de chimen

- 2 cutii de roşii cubuleţe

- 10 foi de lasagna (în funcţie de diametrul tăvii)

- 100 grame de cheddar (sau pecorino) ras

- 150 grame caşcaval ras

- ceapă verde, iaurt grecesc, sos iute de roşii (pentru ornat)

Lasagna cu porumb

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 de grade C.

Într-un bol punem porumbul, măslinele, ceapa şi fasolea (dacă folosim). Se adaugă cimbrul, praful de usturoi, puţină sare şi chimenul, şi se amestecă.

Tapetăm fundul vasului pentru cuptor cu un strat subţire de roşii. Apoi, se aşază foile de lasagna, rupând din ele astfel încât să acopere tot vasul. Deasupra foilor punem un sfert din amestecul de porumb, un strat de roşii şi o parte din cantitatea de brânză rasă.

Se repetă fiecare strat încă de 2 ori. Ultimul strat ar trebui să fie de roşii şi brânză. Se acoperă cu o folie de aluminiu şi se lasă la cuptor timp de 35 de minute sau până când foile de lasagna se înmoaie. Se îndepărtează folia şi se mai lasă încă 5 minute la cuptor până se topeşte brânza.

Se lasă la răcit 10 minute după care lasagna poate fi porţionată. Se serveşte caldă, cu o lingură de iaurt grecesc, sos de roşii şi cozi de ceapă verde.

Poftă bună!

, , , , ,