• cooking

Gogoși de porumb cu sos de iaurt

Savuros
Cristina Mehedinteanu

Cristina MehedinteanuCristina este foarte pasionată de gătit și îi place tot ce are legătură cu mâncarea. Ea deține blogul culinar "Anason cu Lapte" care este proiectul ei de suflet. Acolo postează rețete delicioase pentru orice moment al zilei și fotografii culinare apetisante care speră să-i inspire pe cititorii ei. Cristina este bucătar profesionist și lucrează în domeniu în acest moment. Își dedică tot timpul proiectelor legate de food și gătit.


O rețetă delicioasă cu porumb dulce și gustos. Recomand cu drag.

Ingrediente

(pentru 10-12 bucăți)

  • 100 gr. făină
  • ½  linguriță praf de copt
  • 1 ou
  • 5-6 linguri de lapte
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • jumătate de ardei gras roșu mare
  • 1 legătură de coriandru
  • 1 conservă de porumb dulce Bonduelle Gold
  • sare
  • piper  negru proaspăt măcinat
  • ulei de măsline pentru prăjit

pentru sos

  • 1 iaurt grecesc
  • jumătate de ardei gras mare
  • câteva frunze de coriandru
  • ulei de măsline
  • sare

Gogoși de porumb cu sos de iaurt

Timp de preparare: 10 minute + 20 minute timp de gătire

Într-un castron cernem făina și praful de copt. Amestecăm și asezonăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Spargem un ou în mijloc. Turnăm laptele și amestecăm cu un tel. Omogenizăm bine toate ingredientele. Turnăm o linguriță de ulei de măsline și amestecăm din nou. Asta va face aluatul mai ușor. Tăiem ardeiul gras cubulețe mici și tocăm mărunt câteva fire de coriandru. Le punem în aluat. Scurgem boabele de porumb și le ștergem cu un șervețel ca să nu fie apoase. Le adăugăm în aluat. Amestecăm totul cu o paletă. Vom obține un aluat care este destul de consistent și elastic, care nu acoperă în totalitate legumele. Încingem o tigaie cu ulei de măsline  și cu ajutorul unei linguri luăm din compoziția din castron și o punem în tigaie. Încercăm să așezăm gogoșile într-o singură direcție, una după alta, ca să ne fie mai ușor să știm când să le întoarcem. Le apăsăm puțin și așteptăm să se rumenească și să se coacă în interior. Atunci când capătă o culoare rumenă le întoarcem. Când se rumenesc și pe partea cealaltă, le scoatem într-o farfurie cu un șervețel ca să mai absoarbă din ulei.

Cât timp se prăjesc toate gogoșile, facem sosul. Într-un castron turnăm conținutul unui iaurt grecesc, adăugăm cubulețe de ardei gras roșu, câteva fire de coriandru tocate mărunt, ulei de măsline și sare. Amestecăm și e gata sosul.

Bon appétit!

, , , ,