• cooking

Fettuccini la tigaie

Savuros
Anca Bunea

Anca BuneaProiectul My Classic Cuisine s-a născut în urmă cu aproximativ 2 ani din entuziasm și pasiune pentru gătit, din dorința de a depăși granițele propriei bucătării și de a împărtăși cu ceilalți experiențele culinare. Mica bucătărie My Classic Cuisine se va implica în continuare cu mult entuziasm în proiectele caritabile, și va continua să vă surprindă.


Un preparat rapid şi uşor, delicios şi foarte potrivit pentru o cină în familie.

Ingrediente 4-6 porţii:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă medie, tăiată în felii
  • 2 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 1 ardei roşu tocat
  • 2 conserve a câte 400 g de roşii tocate
  • 2 linguriţe chimen măcinat
  • 1 vârf de cuţit paprika
  • 1 conservă (285 g) porumb GOLD, super dulce şi crocant Bonduelle
  • sare şi piper proaspăt măcinat
  • 250 g paste fettuccini proaspete/ uscate
  • 85 g brânză mozzarella rasă
  • 4 linguri pătrunjel proaspăt tocat

 Fettuccini la tigaie

Modalitate de preparare:

  • Într-o tigaie mare se încălzeşte uleiul şi se adaugă la călit pentru 10 minute ceapa, usturoiul şi ardeiul roşu.
  • După ce se înmoaie şi se rumeneşte ceapa, se adaugă roşiile, chimenul, porumbul scurs şi paprika şi se fierb ingredientele pentru aproximativ 5 minute. La final se condimentează cu sare şi piper.
  • Se fierb pastele în funcţie de timpul indicat pe ambalaj, se strecoară şi se pun în tigaie.
  • Ingredientele se lasă pe foc timp de 10 minute, amestecând ocazional.
  • Când sosul de roşii se îngroaşă, se ia tigaia de pe foc ţi se presară mozzarella rasă.
  • Se acoperă tigaia pentru câteva minute pâna ce brânza se topeşte.
  • Pastele se servesc cu pătrunjel proaspăt tocat.
, ,