• cooking

Fasole galbenă cu sos de gorgonzola

Savuros
Alice Ciobanu

Alice CiobanuSunt Alice şi ador să gătesc. Îmi plac senzaţiile stârnite de aromele care-mi umplu casa în timp ce „bucătăresc” şi sunt fericită când îi văd pe cei din jur cum se bucură de fiecare îmbucătură. Am început prin a fi food-blogger dintr-o joacă sau dintr-o întâmplare, iar astăzi n-aş mai putea concepe viaţa mea fără fărâma magică a bucatelor.


Fasole galbenă gata în 3 minute și sos de gorgonzola proaspăt! Un adevărat deliciu!

Ingrediente:

  • 200 gr fasole galbenă Bonduelle Vapeur
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Un praf de sare

 Pentru sosul de gorgonzola:

  • 200 ml smântână
  • 150 gr brânză gorgonzola
  • Piper alb proaspăt măcinat

Fasole galbenă cu sos de gorgonzola

 Mod de preparare:

Încălzește ușor 2 linguri de ulei de măsline și adaugă în tigaia respectivă fasolea galbenă păstăi. Sotează ușor și presară un strop de sare. Păstrează apoi la cald, până e gata sosul de gorgonzola.

Într-o crăticioară pune smântâna și încălzește-o ușor. Adaugă brânza gorgonzola tăiată bucăți și lasă la foc moderat până se omogenizează și sosul se îngroașă. Presară piper alb proaspăt măcinat.

Servește fasolea galbenă păstăi peste care ai pus sos cald de gorgonzola. Opțional poți presăra  frunzulițe de cimbrișor care îi vor conferi o aromă și o prospețime extraordinară.

Poftă bună!

Fasole galbenă cu sos de gorgonzola

, , , , ,