• cooking

Curry cu fasole verde și cartofi

Savuros
Laura Laurentiu

Laura LaurentiuLaura Laurentiu e autoarea blogului culinar "ReţeteCaLaMama" , proiect pe care l-a lansat în urmă cu cinci ani. De atunci şi până în prezent, blogul a ajuns unul dintre cele mai vizitate din online-ul românesc. Laura este bucătar profesionist şi este implicată în câteva proiecte naţionale care au drept scop dezvoltarea gastronomiei româneşti.


Legumele congelate sunt asul din mânecă datorită căruia ne putem bucura de minunate preparate vegetariene în timpul iernii.

Așa e și cu acest curry: am adăugat o combinație de mirodenii specific indiene unor legume simple, dar de foarte bună calitate,  și a ieșit o mâncare minunat de gustoasă, care poate fi servită atât ca atare, cu pâine sau orez fiert, cât și pe post de garnitură, lângă ceva cărniță.

Număr porții: 2 (ca fel principal) sau 4 (ca și garnitură)

Timp de preparare: 5 minute

Timp de gătire:  15 minute

Timp total: 20 de minute

Ingrediente:

Curry cu fasole verde și cartofi

  • 1 pachet de fasole verde congelată Bonduelle
  • 2-3 cartofi (în funcție de mărime)
  • 1 roșie mare, opărită și curățată de coajă
  • 3 linguri de ulei vegetal (sau unt clarifiat)
  • 1 ceapă mare
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 frunze de dafin proaspete
  • 2 frunze de curry (dacă aveți, dacă nu, se poate și fără)
  • 1 vârf de cuțit turmeric
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 1 vârf de cuțit coriandru măcinat
  • 2 păstăi de cardamom
  • 2-3 cm. de rădăcină de ghimbir proaspăt sau 1 linguriță de pudră de ghimbir deshidratat
  • 1 vârf de cuțit pudră de chilli
  • 1 linguriță de semințe de muștar
  • 1 linguriță paprika dulce
  • 1 vârf de cuțit de piper măcinat
  • 1 vârf de cuțit garam masala
  • 4 linguri de cocos răzuit proaspăt
  • 1 limetă
  • coriandru verde tocat (merge și pătrunjel) pentru presărat

Curry cu fasole verde și cartofi

Preparare:

  1. Ceapa se curăță și se toacă, se curăță și cartofii, se spală cu grijă și se taie în cuburi.
  2. Usturoiul, frunzele de dafin și de curry (dacă aveți), semințele de muștar și cardamomul se zdrobesc într-un mojar.
  3. Se încinge uleiul (sau untul clarifiat) într-o tigaie încăpătoare și se adaugă pasta obținută în mojar, turmericul, chimenul, coriandrul, ghimbirul tocat fin sau pudră, chilli, paprika, piperul și garam masala. Se prăjesc mirodeniile preț de 1 minut, cât să elibereze o aromă intensă.
  4. Se adaugă imediat ceapa tocată, se presară cu un strop de sare (ca să se evite să se ardă) și călește ceapa 2-3 minute.
  5. Se adaugă fasolea verde, cartofii și cubulețele de roșie. Se acoperă totul cu apă fierbinte și se fierbe până se frăgezesc cartofii și fasolea verde.
  6. Se adaugă 3 linguri de cocos și se mai lasă să dea câteva clocote, cât să se îngroașe. Se adaugă zeama de limetă și se potrivește gustul de sare și piper.
  7. Se porționează curry-ul în farfurii și se presară cu cocosul păstrat și cu frunzele de coriandru tocate. Se servește imediat, cât este cald, cu orez sau cu pâine proaspătă.

Curry cu fasole verde și cartofi