• cooking

Cum să prepari cel mai bun dressing pentru salată

Savuros
Violeta Postolache

Violeta PostolacheBlogul a apărut spontan, ca o necesitate de a mă detașa de rutina de zi cu zi, de a evada din cotidian și de a face ceva doar pentru mine, un colțișor virtual în care să evadez și să mă regăsesc. De la un simplu hobby a devenit o adevărată pasiune și încet, încet a trecut la un alt nivel.


E vară, e caniculă, e perioada concediilor, să deschizi aragazul poate fi o adevărată provocare. Așa că cea mai bună alternativă sunt salatele, sunt ușoare, răcoroase, se prepară repede, ingredientele sunt la îndemâna oricui, iar posibilitățile sunt nelimitate în funcție de imaginația și gusturile fiecăruia.

De la banala salată de roșii până la salate elaborate cu ingrediente rare, una mai gustoasă ca cealaltă, puțini știu că, de fapt, secretul unei salate bune stă în dressingul cu care le asezonăm.

Până și banala salată de crudități poate fi ridicată la rang de artă și decretată delicatesă culinară dacă îi adăugăm dressingul potrivit.

Un dressing gustos poate fi obținut doar cu ingrediente de calitate, așa că fiți generoși dacă vreți salata perfectă.

Dressingul de oțet balsamic cu miere de albine

Un dressing peste măsură de gustos și se potrivește de minune cu o salată de rucolă cu sfeclă roșie, cașcaval afumat, morcov, migdale și semințe de pin. Gustul  intens, ușor amărui de rucola, în contrast cu sfecla  dulceagă și completat perfect de cașcavalul afumat, apoi textura crocantă dată de migdale și sâmburii de pin, toate acestea sunt aduse într-un tot unitar de delicatul dressing dulce-acrișor, aducând papilele gustative în extaz!

Ingrediente:

 • 2 linguri oțet balsamic
 • 2 linguri miere albine
 • 1 lingură ulei măsline extravirgin

Mod de preparare:

Fiind ingrediente puține e important pentru reușita dressingului să fie unele de calitate, așa că vă recomand să folosiți un ulei și un oțet balsamic de bună calitate și mierea de albine naturală, de preferat, de salcâm.  Punem toate ingredientele într-un bol și amestecăm energic până la omogenizare. Punem sosul obținut într-un recipient cu capac și asezonăm salata doar în momentul servirii. 

Dressingul de portocale cu ulei de măsline

Cu adevărat delicios!

Ingrediente:

 • sucul  de la o portocală
 • 2 linguri ulei de masline
 • 1 lingurita mere
 • sare, piper

dressing pentru salată

Mod de preparare:

Stoarcem portocala și o amestecăm cu uleiul de măsline și mierea. Asezonăm cu sare și piper și omogenizăm.  Asezonăm salata. Este potrivit în special pentru salatele ce conțin un mix de fructe și legume.  Asezonăm salata cu acest dressing în momentul servirii. 

Dressingul de iaurt si branza cu mucegai

Combinat cu zeama de lămâie și usturoi verde fin tocat e delicat și elegant, cunoscătorii îl vor adora! Un pat de salată verde pe care așezăm cu grijă pieptul de pui făcut pe grill și tăiat fâșii și ciupercile stropite din belșug cu savurosul sos vor fi un adevărat răsfăț gastronomic, un adevărat rai al gurmanzilor. 

Ingrediente:

 • 200 ml iaurt grecesc
 • 50 gr brânză albastră
 • 1 fir usturoi verde
 • 1 lingură zeamă de lămâie

dressing pentru salată

Mod de preparare:

Alegem un iaurt gras, de preferat cel grecesc pe care îl vom lăsa în prealabil la scurs. Sfărâmăm  brânza cu o furculiță, apoi adăugăm puțin câte puțin peste brânză, omogenizand cu grijă.  Asezonăm cu sare de mare și zeamă de lămâie. Adăugăm apoi usturoiul verde tocat fin. Dacă doriți să îl păstrați la frigider, nu adăugați usturoiul doar în momentul servirii.  

Dressingul  de muștar

Cu smântână și ulei de măsline este perfect pentru o salată crocantă: varză albă și roșie, andive, morcovi, o întreagă planetă a legumelor guvernată de un dressing  generos și delicat.

Un dressing răcoros ce înnobileaza salatele ce le asezonează!

Ingrediente:

 • 3 linguri mustar Dijon
 • 2 linguri smantana
 • 2 linguri ulei masline
 • sare, piper

dressing pentru salată

Mod de preparare:

Cel mai important ingredient este muștarul,  eu vaă recomand muștarul dijon, e cel mai potrivit.

Punem muștarul într-un vas și adăugați smântâna. Adăugăm uleiul de măsline și omogenizăm compoziția. Asezonăm cu sare și piper după gust.

Se poate păstra în frigider până în momentul servirii într-un recipient cu capac.

, , , , , , , ,