• cooking

Crumble cu legume şi porumb

Savuros
Brindusa Scheaua

Brindusa ScheauaSunt blogger culinar de patru ani. Am început totul dintr-o joacă, din pasiune pentru mâncarea de calitate și aromată. Pe blog veți găsi rețete moștenite de la bunica, aflate de la prieteni, învățate din cărți. Rețetele noastre de suflet.


Un preparat cald, uşor de preparat şi sănătos, perfect pentru o cină în familie.

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 30 – 40 minute

Ingrediente pentru 6 persoane:

  • 1 cutie porumb Gold Bonduelle, super dulce şi crocant – scursă de apă
  • 200 g mazăre (proaspată sau congelată)
  • 100 g ardei roşu, tăiat cubuleţe
  • 50 g ardei galben, tăiat cubuleţe
  • 2 morcovi, tăiaţi cubuleţe
  • 3 căţei de usturoi, tăiaţi felii
  • 1 fir de praz, tăiat rondele subţiri
  • 1 ceapă roşie, tocată

Pentru blat: 

  • 200 g făină
  • 50 g fulgi de ovăz
  • 100 g unt
  • 50g brânză rasă
  • câteva rămurele de cimbru
  • piper, sare după gust

Pentru sosul bechamel:

  • 50 g unt
  • 2 linguri cu făină
  • 400 ml lapte
  • 50 g brânză rasă
  • sare, piper după gust

Crumble cu legume şi porumbMod de pregătire: 

  • Toate legumele se curăţă şi se toacă.
  • Se face blatul: fulgii de ovăz şi frunzele de cimbru se pun într-un blender şi se mărunţesc. Se amestecă cu făina. Se adaugă untul tăiat în bucăţele mici. Se amestecă cu degetele, până când coca arată ca firimiturile. Se adaugă sare, piper şi brânză rasă. Se amestecă şi se lasă la rece.
  • Se face sosul bechamel: untul se topeşte într-o tigaie antiaderentă. Se adaugă făina şi se amestecă bine, până când făina se colorează uşor. Se toarnă laptele rece, câte puţin, şi se amestecă încontinuu ca să nu se formeze cocoloaşe. La final se adaugă sare, piper şi brânză rasă.
  • Se pun toate legumele în sosul bechamel. Se amestecă bine şi se lasă să fiarbă la foc mic pentru 5 – 7 minute, amestecând din când în când.
  • Sosul cu legume se pune în şase forme mici termorezistente, sau într-o cratiţă încăpătoare. Deasupra se presară firimiturile de blat.
  • Acest crumble cu legume se coace în cuptorul preîncălzit la 180 C, pentru 30 – 40 minute, până se aureşte frumos.
, ,