• cooking

Cotlet de porc pe grill cu morcovi caramelizaţi şi rucola

Savuros
Violeta Postolache

Violeta PostolacheBlogul a apărut spontan, ca o necesitate de a mă detașa de rutina de zi cu zi, de a evada din cotidian și de a face ceva doar pentru mine, un colțișor virtual în care să evadez și să mă regăsesc. De la un simplu hobby a devenit o adevărată pasiune și încet, încet a trecut la un alt nivel.


Chiar şi în timpul sezonului rece, garniturile din legume nu trebuie să lipsească de la masă. Legumele congelate sunt de mare ajutor în această perioadă, fiind la fel de sănătoase şi gustoase.

Ingrediente:

  • 4 felii cotlet fără os
  • 400 gr morcovi Bonduelle
  • 50 gr rucola
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • sare de mare
  • piper măcinat
  • câteva ace de rozmarin
  • 2 linguri zahăr brun
  • 50 gr unt
  • crema de oţet balsamic

Mod de preparare:

Condimentăm cotletele cu sare de mare, piper proaspăt râşnit şi rozmarin. Le frigem pe grill cca un minut pe fiecare parte.

Cotlet de porc

Morcovii îi punem într-un vas, adăugăm 25 gr unt şi îi fierbem doar atât cât să se înmoaie foarte puţin.

morcovi caramelizaţi

Încingem cele 25 gr unt rămase şi adăugăm morcovii bine scurşi şi zahărul brun. Îi lăsăm pe foc până ce zahărul începe să se caramelizeze.

Rucola o aşezăm pe un platou şi o stropim cu ulei de măsline. Aşezăm alături cotletele, iar morcovii caramelizaţi îi aşezăm pe patul de rucola. Ca dressing vom folosi crema de oţet balsamic.

Cotlet de porc pe grill cu morcovi caramelizaţi şi rucola