• cooking

Colac cu brânză și spanac

Savuros
Violeta Postolache

Violeta PostolacheBlogul a apărut spontan, ca o necesitate de a mă detașa de rutina de zi cu zi, de a evada din cotidian și de a face ceva doar pentru mine, un colțișor virtual în care să evadez și să mă regăsesc. De la un simplu hobby a devenit o adevărată pasiune și încet, încet a trecut la un alt nivel.


O rețetă pe cât de frumoasă, pe atât de gustoasă. Îți propun să o încerci pentru masa de Crăciun.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 100 ml lapte
  • 100 ml apă minerală
  • 100 ml ulei
  • 600 gr făină
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 3,5 gr drojdie uscată

pentru umplutură:

  • 400 gr brânză proaspată
  • 200 gr spanac congelat Bonduelle
  • 2 ouă
  • sare de mare
  • piper alb

pentru uns:

  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri lapte

Colac cu brânză și spanac

Mod de preparare:

  • Din ingredientele de mai sus frământăm un aluat ce va avea consistență elastică. Atenție, cantitatea de făină poate varia, vă recomand să puneți mai puțină pentru început, apoi adăugați puțin câte puțin până aluatul ajunge la consistența optimă și nu se mai lipește de mâini. Lăsăm la dospit până își dublează volumul.
  • Cât stă aluatul la dospit pregătim umplutura. Spanacul decongelat îl scurgem și îl punem într-un bol. Adăugăm brânza, ouăle, sarea de mare și piperul. Amestecăm până obținem o compoziție omogenă pe care o păstrăm la frigier până în momentul folosirii.
  • Tapetăm o formă rotundă cu hârtie de copt (diametrul 32). Împărțim aluatul în două. Întindem două dreptunghiuri de aluat aproximativ egale. Împărțim umplutura în două și o întinem în strat uniform deasupra celor două dreptunghiuri de aluat.
  • Rulăm strâns și vom obține două rulouri. Cu un cuțit foarte bine ascuțit vom tăia capetele rulourilor și le vom așeza în mijlocul formei în picioare, având astfel aspectul unor trandafirași.
  • Vom tăia rulourile obținute în niște triunghiuri nu foarte mari.
  • Tapetăm forma cu hârtie de copt și începem să asamblam colacul. Așezăm triunghiurile pe margini lăsând distanță între ele fiindcă vor mai crește la copt. Ungem cu gălbenușul de ou bătut cu lapte și dăm la cuptor la 160 grade pentru 60 minute, până ce colacul se va rumeni frumos.

Colac cu brânză și spanac

, , , ,