• cooking

Cartofi Hasselback cu salsa de porumb dulce şi ardei

Savuros
Cristina Mehedinteanu

Cristina MehedinteanuCristina este foarte pasionată de gătit și îi place tot ce are legătură cu mâncarea. Ea deține blogul culinar "Anason cu Lapte" care este proiectul ei de suflet. Acolo postează rețete delicioase pentru orice moment al zilei și fotografii culinare apetisante care speră să-i inspire pe cititorii ei. Cristina este bucătar profesionist și lucrează în domeniu în acest moment. Își dedică tot timpul proiectelor legate de food și gătit.


O reţetă perfectă pentru petreceri cu porumbul Bonduelle Gold.

Ingrediente pentru două porţii:

- 4 cartofi medii

- sare

- unt

- ulei de măsline

(pentru salsa)

- ½ conservă de porumb dulce Bonduelle Gold

- 1 ceapă roşie

- 1 căţel de usturoi

- 1 ardei gras roşu

- pătrunjel

- ulei de măsline

- chimen pudră

- suc de lămâie

- sare

- piper negru

- iaurt grecesc pentru servire

Cartofi Hasselback cu salsa de porumb dulce şi ardei

Timp de preparare: 40 minute

Cartofii  se decojesc, se spală şi se taie felii foarte subţiri cu un cuţit bine ascuţit, până aproape de bază. Nu se taie de tot. Se ung cu sare, unt şi ulei de măsline şi se bagă la cuptor timp de 25-30 de minute. Trebuie să iasă rumeni şi moi. Pentru salsa, scurgem porumbul, tăiem ceapa, usturoiul şi ardeiul cubuleţe iar pătrunjelul mărunt. Amestecăm bine toate ingredientele într-un castron cu ulei de măsline, sare, piper, suc de lămâie şi chimen pudră.

Servim cu iaurt grecesc deasupra. Bon appetit!

, , ,