10 produse naturale care susţin pierderea greutăţii

Sănătos

Vă întrebaţi cum să slăbiţi? Introduceţi în dieta dumneavoastră produse care să vă permită să vă debarasaţi de kiloogramele în plus şi să ajungeţi la silueta de vis.

Fruct de grapefruit rosu si felii taiate din acelasi fruct pe fond alb

1. Grapefruitul
Grapefruitul este considerat un element perfect al regimului de slăbire. Conţine multă pectină, care contribuie la scăderea nivelelor de grăsime.

2. Apa
Apa este un element absolut necesar al fiecărei diete. Un organism bine hidratat nu reţine cantităţi excesive de apă în sistem. Consumând apă evităm dezhidratarea – un factor de încetinire a metabolismului şi un stimulent al exceselor alimentare. Organismele dezhidratate confundă setea cu foamea, ceea ce duce la consumarea de calorii adiţionale, excesive.

3. Salata
Salata este o legumă cu puţine calorii, bogată în elemente nutritive şi vitamine. Ea permite evacuarea excesului de lichide şi grăsimi din organism.

4. Ţelina şi frunza de ţelină
Conţine puţine calorii şi ajută la metabolizarea grăsimilor. Metabolismul şi digestia constituie un efort pentru organism. Salata din salată verde, frunze de ţelină şi sparangheli conţine mai puţine calorii decât cele necesare consumării ei.

Supa de asparagus servita in bol de portelan alb

5. Sparanghelii
Ne permit să păstrăm un bun bilanţ al apei în organism. Fiind un diuretic natural, permit debarasarea organismului de excesul de lichide. Se consideră că sparanghelii ajută la slăbire datorită conţinutului lor redus de calorii.

6. Merele
Cercetările comparative au arătat faptul că persoanele care mânâncă acest fruct înainte de masă ard mai multe calorii, şi pierd mai repede din greutate.

7. Ouăle
Consumând micul dejun accelerăm metabolismul, astfel arzând mai multe calorii. Persoanele care mănâncă la micul dejun ouă consumă în cursul zilei mai puţine calorii, deoarece au poftă de mâncare mai scăzută.

8. Migdalele
Nu numai că sunt un excelent aperitiv, dar constituie şi o sursă de proteină, fibră şi grăsimi sănătoase. Consumarea zilnică a migdalelor stabilizează nivelele de zahăr din organism, reducând senzaţia de foame.

Pahar de sticla plin cu lapte proaspat

9. Laptele
Produsele lactate degresate conţin mult calciu, care are un rol important în procesul de slăbire. În plus, vitamina D conţinută în lapte ajută la absorbţia calciului de către organism şi accelerează metabolismul.

10. Carnea slabă
Carnea slabă, cum ar fi cea de curcan sau muşchiul de vită conţine multe proteine necesare pentru construcţia muşchilor. Cercetările au arătat că persoanele cu cantităţi mai mari de ţesut adipos ard mai multe calorii, chiar şi în repaos.

, , , ,