Cinci lucruri incredibile despre alimentele tale preferate

Sănătos

Sunt multe lucruri pe care nu le stii despre ceea ce mananci in fiecare zi – iata cateva lucruri interesante despre alimentele tale preferate.

1. Sos tomat a fost creat pentru a vindeca bolile hepatice

În noiembrie 1834 dr. John Cook Bennett a anuntat ca rosiile ar putea trata durerile de cap, indigestiile și chiar sa lupte in combataerea holerei. La scurt timp, dr. Miles Archibald a folosit un compus extras din rosii pentru a vindeca mai multe afectiuni, de la o simpla raceala pana la diferite boli de ficat.

2. Pringles nu sunt snacks-uri din cartofi

Doar aproximativ 40% dinntr-un Pringles este facut din cartofi – restul este un amestec de orez, grau, porumb – preset intr-o forma si pudrat cu tot felul de arome.

3. Inghetata popsicle a fost inventata din greseala

În 1905, la numai 11 ani, Frank Epperson a amestecat intr-un pahar niste praf de suc si apa si a lasat seara bautura pe veranda. In timpul nopții, temperatura a scazut atat de mult incat dimineata baiatul si-a gasit bautura transformata intr-sifon inghetat. Aproape 20 de ani mai târziu, el si-a amintit de bautura inghetata si astfel a inceput crearea inghetatei Epsicles – un desert inghetat cu aroma de fructe.

4. Sucul natural de portocale contine alcool

Cand storci portocala, din coaja ei iese drojdie care ajunge in suc si transforma o mica parte din zaharurile naturale in dioxid de carbon și alcool – procesul natural de fermentatie. Daca lasi sucul de portocale proaspat stors afara din frigider, procesul de fermentatie se va produce chiar mai repede.

5. Vanilia creaza dependenta

Acidul vanilic – ingredientul activ din vanilie – este destul de asemanator cu hormonii adrenalina si noradrenalina, care pot avea efecte stimulative asupra creierului. Ai putea crede ca vanilia este inofensiva, dar producatorii stiu mai bine si adauga vanilie in inghetata, iaurt, cola, ciocolata, produse de patiserie si nu numai!