• nutrients

Combinând legume conservate și proaspete în salate mixte

Sănătos

Poți nimeri combinația potrivită de legume conservate și proaspete în salate mixte dacă urmezi câteva reguli și dacă încerci să determini procentajul corect din fiecare categorie.

Un lucru putem învăța cu siguranță de la amestecurile mexicane care au ajuns cunoscute la nivel internațional: putem crea salate mixte variate dacă ne concentrăm de la început pe combinațiile potrivite.

Pe de o parte, există reguli pe care le putem urma pentru a nimeri un asemenea fel de mâncare; pe de alta, ne putem oricând baza pe intuiție și imaginație culinară.

Reguli de urmat

  • Taie legumele felii sau cuburi, nu le zdrobi. Mărimea finală a bucăților din bol definește gustul salatei. Fii atent la acest aspect dacă vrei să îți reușească salata.
  • Nu încerca să compensezi lipsa de gust de la o salată cu gustul alteia. Gusturile naturale ale legumelor se amestecă… natural.
  • Legumele proaspete sunt de preferat, dar poți oricând să iei în calcul varianta de a le fierbe, pentru un efect mai unitar (este în special cazul conopidei și al buchetelor de broccoli).

Intuiție și imaginație culinară

Iată câteva idei pe care le poți integra atunci când creezi salate mixte cu legume conservate și legume proaspete deopotrivă:

  • Folosește porumb baby dacă vrei să-i dai salatei tale un ușor efect dulce. Un știulete pe porție va fi de ajuns.
  • Folosește un singur fel de ciuperci conservate și lasă-le să devină centrul salatei tale.
  • Folosește mazăre și morcovi conservați pentru salate preparate cu legume fierte. 

Dressing-urile sunt o idee excelentă pentru asemenea salate mixte. Nu adăuga prea mult, dar asigură-te că dressing-ul tău conține o mică cantitate de oțet, întrucât acest ingredient are capacitatea de a gestiona diferite tipuri de prospețime când vine vorba de legume.