Află aportul de calorii din produsele pentru bolnavii de diabet

Sănătos

Aici vei găsi tabele de conţinut de proteine, grăsimi şi hidrocarburi în produsele recomandate pentru diabetici.

Tabele calorii diabetici

Tabele calorii diabetici

Aici găsești tabele calorii diabetici – cu conţinutul de proteine, grăsimi şi carbohidrați în produsele recomandate pentru diabetici.

Principiile regimului alimentar pentru diabet se bazează pe limitarea nivelului de carbohidrați simpli şi de grăsimi. În meniu, importante sunt calitatea şi cantitatea alimentelor consumate, precum şi repartiţia acestora pe întreaga zi. Cele de mai sus se referă mai ales la carbohidrați. Regimul trebuie să conţină mese bogate în elemente nutritive, cum ar fi vitaminele, sărurile minerale, şi în suplimente care reglează metabolismul. Persoanele care suferă de diabet trebuie să stabilească împreună cu medicul care este necesarul lor caloric individual. Să vedem împreună un tabel complet cu calorii diabetici, pentru persoanele care suferă de această boală.

Tabel calorii diabetici

Produs Cantitatea Valoare energetică (kcal) Proteine (g) Llipide (g) Carbohidraţi  (g)
Ardei 100 g 26 0,9 0,3 5,2
Arpacaș 100 g 324 10,0 1,3 66,3
Arpagic 100 g 29 4,1 0,8 3,9
Asparagus 100 g 23 2,2 0,2 3,3
Brânză fără grăsime 100 g 99 19,8 0,5 3,5
Brocoli proaspăt 100 g 25 3,0 0,4 2,4
Calarabă 100 g 29 2,2 0,3 6,5
Calcan gătit 100 g 103 18,3 3,3 0,0
Caras gătit 100 g 102 20,7 2,1 0,0
Carne de iepure 100 g 156 21,0 8,0 0,0
Carne de viţel gătită 100 g 131 30,7 0,9 0,0
Cartofi (calorii diabetici) 100 g 80 2,0 0,0 16,0
Castravete 100 g 15 0,7 0,1 3,0
Castravete murat 100 g 11 1,0 0,1 1,9
Ceai cu lămîie 100 ml 43 0,7 0,8 8,2
Ceapă 100 g 30 1,4 0,4 6,9
Cereale – orz 100 g 355 9,8 3,6 79,4
Cereale – porumb 100 g 363 6,9 2,5 83,6
Cereale cu fructe uscate 100 g 325 8,4 3,4 72,2
Chefir 0% grăsime 100 ml 30 3,0 0,1 3,8
Cicoare 100 g 21 1,7 0,2 4,1
Ciocolată amăruie 100 g 549 5,4 35,3 52,6
Ciupercă 100 g 15 2,1 0,5 0,5
Cod gătit 100 g 78 17,8 0,7 0,0
Conopidă proaspătă 100 g 21 2,4 0,3 2,3
Coronişte 100 g 127 6,3 3,2 18,3
Crap gătit 100 g 102 16,0 3,7 2,0
Cuscus 100 g 358 13,0 2,0 72,0
Dovleac 100 g 28 1,3 0,3 7,7
Dovlecel Patison 100 g 19 0,6 0,1 4,1
Făină de grâu 100 g 342 9,2 1,2 74,9
Fasole albă uscată 100 g 102 7,0 0,5 16,9
Fasole mare (calorii diabetici) 100 g 66 7,1 0,4 14,0
Fasole păastăi 100 g 24 2,0 0,2 3,6
Frunze de sfeclă 100 g 17 2,1 0,5 5,5
Fulgi de orz 100 g 320 9,3 1,1 66,5
Găină 100 g 202 18,5 14,3 0,0
Griş 100 g 328 10,3 1,0 67,7
Halibut gătit 100 g 216 14,0 17,8 0,0
Hrean 100 g 67 4,5 0,6 18,1
Iepure gătit 100 g 204 24,6 11,7 0,0
Lapte 0,5% grăsime 100 ml 39 3,5 0,5 5,1
Lapte acru 1% 100 ml 40 3,0 1,0 4,1
Lapte dietetic 1% 100 ml 40 3,0 1,0 4,0
Lapte dietetic degresat 100 ml 31 3,0 0,1 3,9
Linte uscată 100 g 111 7,8 0,0 20,1
Lup de mare gătit 100 g 114 15,5 5,8 0,0
Macrou gătit 100 g 124 22,8 3,6 0,0
Mărar 100 g 28 1,3 0,3 7,7
Mazăre, seminţe uscate 100 g 298 20,5 2,0 48,6
Mei fiert 100 g 346 10,5 2,9 71,6
Merlan gătit 100 g 79 17,6 1,0 0,0
Merluciu gătit 100 g 95 18,5 2,3 0,0
Miere de albine 100 ml 324 0,0 0,0 79,5
Mihalţ gătit 100 g 92 21,4 0,7 0,0
Morcov 100 g 31 0,8 0,3 6,6
Morun fiartă 100 g 234 23,3 15,6 0,0
Nap 100 g 26 1,1 0,3 8,2
Orez 100 g 344 6,7 0,7 78,9
Orez marou 100 g 331 6,3 4,4 65,1
Pâine cu seminţe 100 g 228 8,6 1,4 43,9
Pâine de secară 100 g 223 5,6 1,7 51,5
Patrunjel, verdeaţă 100 g 41 4,4 0,4 9,0
Piept de curcan 100 g 84 19,2 0,7 0,0
Piept de pui pane 100 g 195 25,3 10,4 0,0
Plătică fiartă 100 g 126 20,9 4,7 0,0
Porumb proaspăt 100 g 97 3,0 1,2 18,2
Praz 100 g 24 2,2 0,3 5,7
Răchiţele 100 g 26 0,5 0,0 3,8
Revent 100 g 9 0,5 0,1 4,6
Ridiche 100 g 14 1,0 0,2 4,4
Roib 100 g 21 1,1 0,8 4,9
Roşii 100 g 19 0,8 0,3 3,5
Salată 100 g 12 1,2 0,3 1,3
Şalău gătit 100 g 97 21,3 1,3 0,0
Seminţe de dovleac 100 g 556 24,5 45,8 18,0
Seminţe de floarea soarelui 100 g 561 24,4 43,7 24,6
Sfeclă (calorii diabetici) 100 g 37 1,5 0,1 7,6
Soia, seminţe uscate 100 g 382 34,3 19,6 32,7
Somn gătit 100 g 196 18,4 13,6 0,0
Somon de Pacific gătit 100 g 168 22,9 7,8 0,0
Spanac 100 g 17 2,7 0,4 0,8
Stavrid gătit 100 g 133 20,6 5,6 0,0
Ştiucă gătită 100 g 98 21,3 1,3 0,0
Sturion gătit 100 g 179 17,7 12,0 0,0
Tărâţe de grâu 100 g 185 16,0 4,6 61,9
Ţelină, rădăcină 100 g 21 1,6 0,3 7,7
Ţelină, verdeaţă 100 g 13 1,0 0,2 3,6
Terci de hrişcă 100 g 336 12,6 3,1 69,3
Ulei de măslie 100 ml 882 0,0 99,6 0,2
Ulei de soia 100 ml 884 0,0 100,0 0,0
Usturoi 100 g 146 6,4 0,5 32,6
Varză acră 100 g 12 1,1 0,2 3,4
Varză albă 100 g 29 1,7 0,2 7,4
Varză de Brussels crudă 100 g 34 4,0 0,5 3,5
Varză de Pekin 100 g 12 1,2 0,2 3,2
Varză furajeră 100 g 34 1,2 0,1 7,4
Varză italiană 100 g 38 3,3 0,4 7,8
Varză roşie 100 g 27 1,9 0,2 6,7
Vinete 100 g 18 1,0 0,2 3,1
Zer 0,5% grăsime 100 ml 37 3,4 0,5 4,7
Zucchini 100 g 16 1,5 0,2 3,0

Principiile de bază ale regimului diabeticilor

Principala sursă a carbohidraților trebuie să fie laptele şi produsele lactate, precum şi pâinea integrală de secară, arpacaşurile groase, fulgii de cereale, orezul nedecorticat şi macaroanele. Termenul de “calorii diabetici” este vital în această ecuație. Legumele cu conţinut prea mare de carbohidrați sau cartofii, porumbul şi boabele de păstăioase (fasole, mazăre, linte). Lista hidrocarburilor cu multe calorii cuprinde: sfecla, morcovul, ţelina şi varza de bruxelles. Regimul poate conţine legume cum ar fi: castraveţi, roşii, conopidă, ardei, ridichi, salată verde, sparangheli şi salată de Pekin (chinezească creaţă).

Să nu uităm de tabelul de mai sus cu informații despre calorii diabetici. Dieta diabeticilor poate conţine fructe, sărace în calorii sunt grape-fruiturile şi pepenii, iar fructe mai calorice sunt: prunele, strugurii şi bananele. La meniu putem adăuga de asemenea portocale, căpşuni, mandarine, mere. Atenția trebuie sporită în ceea ce privește calorii diabetici.

Un alt ingredient al regimului pentru diabet sunt proteinele. O bună sursă a acestora o constituie cărnurile slabe (de vită sau viţel), carnea de pui şi de curcan (despieliţată), peştele oceanic, laptele şi lactatele (degresate), păstăioasele. Trebuiesc consumate grăsimi vegetale: uleiuri vegetale, ulei de măsline, margarine moi; trebuiesc evitate produsele bogate în colesterol cum ar fi măruntaiele, untul, smântâna, precum şi grăsimile din brânzeturi, lapte şi cărnurile grase. Vedeți mai sus detalii, în tabel calorii diabetici.

Se recomandă consumarea de apă minerală, sucuri de roşii, cafea şi ceai fără zahăr.

Produse interzise în regimul diabetic

Se exclud băuturile îndulcite. Consumul de alcool, în special în cantităţi mai mari, este riscant, deoarece potenţează acţiunea insulinei, deci poate cauza hipoglicemie. Nu trebuie consumate produsele care conţin multe zaharuri simple: miere, ciocolată, dulciuri şi prăjituri. Trebuie limitat consumul de sare, pe care putem s-o înlocuim cu mirodenii, lămâie, etc.

Diabeticii nu pot consuma cantităţi mari de mâncare la o masă, şi nici să petreacă mult timp nemâncaţi dimineaţa. Numărul meselor trebuie să rămână constant de la o zi la alta şi ele trebuie servite mereu la aceleaşi ore.

,