Calculează numărul caloriilor necesare zilnic

Sănătos

Calculează numărul caloriilor necesare zilnic. Descoperă valoarea energetică de care ai nevoie în produsele pe care le consumi zilnic. Învață să mânânci corect.

Necesarul caloric zilnic

Necesarul caloric zilnic

Învață să-ți folosești rațiunea și intuiția pentru a prepara zilnic mâncăruri ce conțin necesarul caloric zilnic, bucurându-te în același timp de gusturi deosebite.

Atunci când ți se calculează numărul de calorii de care ai nevoie zilnic, ți se pot determina destul de ușor predispozițiile corpului tău la îngrășare și slăbire. Din această cauză, este bine de știut care este modalitatea cea mai simplă și mai eficientă de a elabora un set de reguli după care să te ghidezi. Odată regulile decise, dietele tale vor deveni mult mai simple și mai ușor de gestionat, pentru că se vor baza pe o singură variabilă, și anume numărul de calorii pe care îl poți consuma.

Necesarul caloric zilnic

Verifică de câte calorii ai nevoie zilnic - Necesarul caloric zilnic

Dieta balansată

Este extrem de important să fie dieta bine balansată pentru a asigura cantitatea suficientă de vitamine şi de alte substanţe nutritive necesare pentru sănătate şi pentru funcţionarea bună a organismului.

Activitatea fizică

Necesarul caloric zilnic poate depinde şi de activitatea fizică. Activitatea fizică bine aleasă, şi înainte de toate – regulată, ne va ajuta să menţinem greutatea corpului fără să limităm cantitatea mâncărurilor consumate. Cealalta parte de calorii consumate zilnic este întrebuinţată pentru funcţiile de bază ale organismului, cum ar fi menţinerea unei temperaturi constante a corpului, respiraţia, digestia sau  ritmul inimii. Când ştim care ne este necesarul caloric zilnic actual, putem să alegem dieta corespunzătoare.

Adaptarea perfectă

Dar trebuie să ţinem minte că nici o formulă, nici un calculator nu este în stare să stabilească exact necesarul caloric zilnic. Trebuie să tratăm aceste calcule ca punct de pornire, toate schimbările în regimul nostru alimentar depind de reacţia organismului nostru..

ATENŢIE: Calculatorul este numai pentru persoanele adulte (vârsta > 18).
Pentru copii modalitatea calculării porţiei zilnice de calorii este alta.

Verifică de câte calorii ai nevoie ca să menţii greutatea ta actuală.
Acest calculator va calcula necesarul zilnic caloric.

, , ,