Nutriția sănătoasă – cea mai bună prietenă a ta

Sănătos
Ana Naie

Ana NaieSalut, sunt Ana şi îmi place să mănânc:) Ei nu, nu aşa oricum, ci cu poftă, cu cap, cu drag de mine şi cu respect faţă de mâncare. Am 34 de ani. Hai, 35:) Sunt copilul Părinţilor mei, mama Cuiva, soţia Lui, prietena Ei cea mai bună, în plus, om de marketing, bloggeriţă, alergătoare, food coach şi fata responsabilă cu entuziasmul. Mă manifest pe www.easypeasy.ro. Mă bucur să vă cunosc! :)


O nutriție sănătoasă presupune răbdare, motivație și multă disciplină.

Când vine vorba de nutriție, părul ți se ridică în cap vâlvoi. E atât de multă informație, atâtea teorii divergente și atâta presiune, că nu mai știi ce să crezi. Carbohidrații sunt răi, ba nu, sunt viață! Grăsimile omoară inima, ba nu, cerealele! Studiul China e adevărul adevărat, ba nu, e o minciună! Ce mai, o adevărată nebunie!

Cu un lucru suntem toți de acord: hrănindu-ne optim, îi furnizăm organismului resurse pentru a se menține sănătos și suplu, fără să ne înfometăm.

Trăim vremuri grăbite, mâncăm pe fugă, fără să ne gândim foarte aplicat la asta. Mâncăm pentru că ne e foame și ne e foame mereu. Nu știm să ne ascultăm corpul. El ne cere nutrienți, noi îi dăm covrigei. Cum facem să rupem cercul vicios al mâncatului impropriu?

Cum facem să rupem cercul vicios al mâncatului impropriu

În primul rând, ascultându-ne pe noi. Învățând să ne identificăm nevoile nutritive și tratându-ne corpul cu respect. Apoi, citind una alta și luând, din toate, acele lucruri cu care rezonăm, cunoștințe folositoare în relația de prietenie cu mâncarea.

Împrietenirea cu nutriția începe de îndată ce înțelegi că nu există o mie de moduri optime de a mânca. Mâncatul sănătos este unul singur, iar lucrurile sunt mult mai simple decât par la prima vedere. Ai nevoie de câteva noțiuni de bază ca să îți poți planifica singur o dietă sănătoasă, adaptată propriilor nevoi nutriționale, și sustenabilă pe tot parcursul vieții.

dietă sănătoasă

Și mai ai nevoie de curaj și deschidere, pentru că va trebui să înlocuiești proastele obiceiuri alimentare cu unele mai de soi. În această aventură poți fi autodidact, sau te poți baza pe sfaturile specialiștilor. Important este să ajungi unde trebuie:)

, , , , , , , ,