• nutrients

Vinul la cină – cum îl servim?

Trendy

Modalitatea potrivită de servire a băuturilor alcoolice este o parte importantă a savoir vivre în timpul unei cine festive. Știm că majoritatea petrecerilor sunt acompaniate de alcool, chiar și în cantități mici. Secretul este să le servești în mod corespunzător.

Așează paharele în partea dreaptă-sus a farfuriei de bază, întrucât, de obicei, le luăm de pe masă cu mâna dreaptă. Începând din partea dreaptă, așează la exterior un pahar pentru vinul alb, apoi un pahar pentru vinul roșu. Paharul pentru apă trebuie așezat puțin în lateral, pentru a fi ușor de luat în timpul petrecerii. De asemenea, este important să reții că paharele pentru desert nu trebuie așezate pe masă încă de la începutul petrecerii, ci doar când servești cafeaua sau ceaiul.

Paharele alese în mod corect, în afară de funcția lor estetică, permit aprecierea la adevărata valoare a culorii, gustului și a buchetului vinului. Paharele de vin trebuie să fie incolore și fabricate dintr-o sticlă fină și subțire. Doar în acest fel poate fi apreciat bine conținutul. Forma paharului joacă un rol esențial când vine vorba de degustarea vinului. Studiile au demonstrat că același vin, servit în pahare diferite, are un gust atât de diferit, încât nu este posibil să îți dai seama că este aceeași băutură.

Cea mai răspândită formă a paharului este cea care se lărgește înspre partea inferioară, în formă de ou. Modul în care ținem paharul când bem este la fel de important. Paharul trebuie ținut de picior, pentru a evita încălzirea băuturii și murdărirea suprafeței sale.

Vinul la cină – cum îl servim?

Aplică în mod corect aceste reguli, încearcă-le și vezi cât de mult va avea de câștigat petrecerea ta.

Bucură-te de petrecere și află mai multe aici:
În ce fel de pahare trebuie servită şampania, vinul, votca sau coniacul?
Alcoolul – principiile de servire la masă
Cum folosim vin roșu în mix de legume