• nutrients

Nu doar una mică, neagră – află care sunt diferitele tipuri de cafea

Frumos

Espresso, cappuccino, latte... există mai multe tipuri de cafea și, probabil, fiecare dintre noi are una preferată. Pentru unii, cea mai bună este cea neagră, tare, fără nimic adăugat, în timp ce altora le plac experimentările și vor servi cafeaua cu lapte, cu frișcă, cu scorțișoară, ciocolată sau cu vanilie. Citește mai multe despre diferitele tipuri de cafea.

Espresso

Aceasta este cafeaua clasică, asociată cu tradiția culinară italiană. Espresso se află în compoziția multor băuturi pe bază de cafea. Când este bine preparat, îl recunoști după spuma cremoasă de la suprafață. Un espresso italian clasic se servește în cești micuțe, în formă de cilindru.

Espresso Lungo

Lungo” înseamnă „lung” și se prepară cu mai multă apă  și pentru o durată mai mare de timp decât un espresso clasic. Este mai slab, dar are un gust mai amar.

Cappuccino

Acest tip de cafea, extrem de popular, a fost inventat de călugării ordinului Capucin. Cappuccino este o băutură ușoară, formată din părți egale de: espresso preparat, lapte cald și spumă de lapte. Suprafața băuturii este adesea presarată cu scortișoară sau ciocolată rasă.

Caffè latte

Numele înseamnă pur și simplu cafea cu lapte. Caffè latte este servită în recipiente mai mari: pahare înalte sau cești mari. Caffè latte se prepară de obicei în proporțiile: 1/3 espresso și 2/3 lapte.

Latte macchiato

Latte macchiato se servește în cantități mai mari, fiind formată din trei straturi: cel mai de jos strat este de lapte, partea de mijloc este espresso, iar cel superior – spumă de lapte delicată. Acest tip de cafea este, de obicei, servit cu lingurițe cu coada lungă.

Mocha

Mocha este o variantă de cafea cu lapte. Constă în proporții de 1/3 espresso, 1/3 lapte fierbinte și 1/3 ciocolată cu lapte sau neagră. Spre deosebire de caffè latte sau cappuccino, cafeaua mocha nu are spumă. Adesea, este servită cu frișcă.

Nu doar una mică, neagră – află care sunt diferitele tipuri de cafea

Alege-ți cafeaua preferată și petrece-ți timpul împreună cu prietenii.

Inspiră-te și află mai multe:
Beneficiile consumului de cafea pentru sănătate
Tiramisu – desert italian cu mascarpone