• nutrients

Cum să prepari pastele perfecte?

Savuros

Pastele sunt o alegere excelentă pentru cei care iubesc bucătăria italiană. Acestea își pierd adesea structura și fac preparatele să fie mai puțin elastice, datorită conținutului ridicat de amidon. Din acest motiv, mâncarea își pierde aroma și aspectul. Pastele fierte în mod corespunzător îmbogățesc gustul fiecărui fel de mâncare.

Fierberea pastelor este foarte ușoară dacă respecți câteva reguli. Mai jos, vei găsi instrucțiunile italienilor cu privire la modul de preparare corectă a pastelor.

1.   Pastele nu sunt toate la fel.

Calitatea pastelor depinde de calitatea ingredientelor. Fierberea este testul simplu care îți poate spune dacă pastele pe care le folosești sunt de bună calitate. Dacă apa în care au fiert pastele este limpede, iar acestea au o culoare aurie plăcută, atunci ai de a face cu paste de bună calitate.

2.   Apă, apă, apă.

Majoritatea oamenilor folosește un vas prea mic sau prea puțină apă pentru fierberea pastelor. Principiul de bază este de un litru de apă la 100 g de paste.

3.   Sare

Adăugarea de sare în apă accentuează gustul pastelor. Adaugă sare de îndată ce apa atinge temperatura de fierbere, chiar înainte de a pune pastele. Cel mai bun raport este de aproximativ 7 grame de sare la fiecare 1 litru de apă.

4.   Uleiul și apa nu se amestecă.

Pastele de foarte bună calitate nu au nevoie să adaugi ulei. Acesta va acoperi doar un strat subțire de paste și va face ca sosul să curgă de pe paste.

5.   Nu clăti pastele fierte cu apă rece.

Nu pune apă rece peste pastele fierte. De fapt, clătirea cu apă elimină un strat subțire de amidon, exact cel care permite aderarea perfectă a sosului pe paste.

Cum să prepari pastele perfecte?

Câteva sfaturi utile pentru gătirea pastelor perfecte.

Găsești mai multe rețete gustoase pe:

Spaghete siciliene
Bucătăria italiană: cel mai bun partener de afaceri!
Cum se mănâncă spaghetti?

, , , , ,