• nutrients

Cele mai populare sosuri pentru paste

Savuros

În Italia, sosurile sunt făcute din produse tipice pentru o anumită regiune. În zona de nord a țării, trufele și alte tipuri de ciuperci sunt folosite cel mai adesea, în regiunea Genovei – pesto aromat, în Napoli – roșiile excelente, iar în sud – peștele și fructele de mare. Astăzi, sosurile sunt toate asemănătoare. Sunt utilizate diferite feluri de ingredinete proaspete, importate din întreaga lume.

Sosul bolognese este o specialitate provenită din regiunea italiană Emilia-Romagna. Principalele componente ale sosului bolognese sunt morcovii, ceapa, țelina, pasta de tomate și vinul roșu. În Italia, acesta nu este servit cu spaghetti. Pastele tipice pentru sosul bolognese sunt tagliatelle-le – fâșii lungi și plate. Sosul bolognese se potrivește perfect cu lasagna cu sos béchamel.

Carbonara este o specialitate a regiunii Lazio, în special Roma. În mod tradițional, este preparat din ouă, bacon (de obicei, pancetta), pecorino sau parmesan cheese, cu un vârf de cuțit de piper negru. Deși acest sos este adesea adăugat la spaghetti, poate fi servit și cu bavette – fâșii lungi și subțiri.

Clasicul pesto verde este originar din Genova, capitala regiunii Liguria. Componentele sale de bază sunt: busuiocul, mugurii de pin, usturoiul, uleiul de măsline, parmezanul și sarea de mare. Sosul pesto este perfect în special adăugat la bavette, spaghetti sau la felii de lasagna gătite.

Sosul arrabiata este o altă specialitate a regiunii Lazio și Roma. Este simplu și rapid să prepari un sos de tomate, cu chili, usturori și ulei de măsline. Sosul arrabbiata se combină perfect cu penne rigate. Pentru pastele lungi se folosește de obicei și pătrunjel tocat. De asemenea, poate fi folosit cu succes și ca sos pentru pizza.

Red_Pasta-RO-pasta-souce

Găsește-ți sosul preferat pentru paste

Găsește mai multe rețete gustoase pe:

Cum se mănâncă spaghetti?

Rețete de pizza cu produse Bonduelle: trei soluții

, , , , , ,