• nutrients

Cele mai populare forme de paste

Savuros

Pastele sunt produse în multiple forme și mărimi. Cele mai subțiri sunt de obicei folosite la supe, panglicile și benzile lungi, alături de sosuri, iar pastele tubulare și cele cu forme fanteziste sunt folosite pentru a prepara musaca și salate de paste. Unele paste sunt atât de mari încât sunt potrivite pentru umplere și coacere, iar altele, cum ar fi ravioli, sunt fabricate direct cu umplutură.

Marea varietate a tipurilor de paste este prezentă și în magazinele din întreaga lume. Îți prezentăm o scurtă descriere a tipurilor de paste, din care îți vei alege ceea ce îți este pe plac.

Spaghetti sunt, fără îndoială, cel mai folosit tip de paste de pe mapamond. Aceste paste lungi și fragile sunt adesea folosite pentru felul principal servit la o masă. Au un gust excepțional în combinație cu diferite sosuri pe bază de roșii și carne.

Farfalle. În italiană, „farfalle” însemnă „fluturi”, și chiar aceasta este forma pe care o au aceste paste. Se potrivesc perfect cu toate tipurile de sosuri și salate ușoare, și în același timp arată delicios pe farfurie.

Calamari. Forma lor seamană în mod izbitor cu bine-cunoscutele fructe de mare. Sunt adesea servite cu legume, sosuri sau pește.

Lasagne este tipul de paste mai mare decât oricare altul. Este o bucată de aluat plată, bine întinsă, în formă dreptunghiulară. Ca regulă, putem servi câteva astfel de paste, fierte și cu umpluturi de o calitate superioară, de exemplu, carne sau legume.

Cannelloni sunt paste în formă de tuburi groase, goale la interior, cu un diametru de aproximativ 1,5 – 2 cm. Au un gust excelent cu umpluturi pe bază de brânză, spanac sau carne, și gătite la cuptor cu sos de tomate.

Penne-le sunt un alt tip faimos de paste în întreaga lume. În italiană „penne” înseamnă stilou. Sunt adesea descrise ca fiind tuburi tăiate oblic. Penne-le sunt cele mai des folosite în salate și pentru caserole.

Cele mai populare forme de paste

Găsește-ți forma preferată de paste

Poți găsi mai multe rețete delicioase la:

Cum se mănâncă spaghetti?

Lasagna

Delicii culinare: retete italiene delicioase pentru cina

, , , , , ,