• nutrients

Care sunt vitaminele de care corpul nostru are cea mai mare nevoie?

Sănătos

Vitaminele și microelementele sunt esențiale pentru corpul uman, nu doar în perioada de creștere și dezvoltare, dar și la maturitate, pentru a menține starea de sănătate, forța și starea de bine. Ce vitamine ne sunt necesare și de ce?

Cu toții știm că organismul nostru are nevoie de cantitatea potrivită de vitamine și minerale pentru a funcționa corect. Pentru a-i oferi corpului dozele potrivite din aceste elemente esențiale, ar trebui să menținem o dietă echilibrată și variată. Totuși, nu sunt mulți cei care cunosc ingredientele de care are nevoie corpul uman.

Vitamina A este esențială pentru buna funcționare a organismului nostru. Este responsabilă pentru ochii noștri, precum și pentru aspectul părului și al pielii.

Un alt ingredient extrem de important sunt vitaminele din grupa B. Ele ne afectează starea de spirit. Trebuie să știm că o cantitate potrivită din aceste vitamine are efecte semnificative asupra sitemului imunitar și asupra celui nervos.

Vitamina C este o altă componentă esențială pentru corecta funcționare a corpului uman. Principala sarcină a vitaminei C include creșterea rezistenței corpului la infecții. În plus, această vitamină previne bolile cardiovasculare, astfel încât trebuie să fim mereu atenți la existența în corpul nostru a unei cantități suficiente.

Să nu uităm de vitamina E, care are un impact puternic asupra mușchilor noștri. Aceasta este un foarte bun antioxidant și o cantitate potrivită de vitamina E ne protejează împotriva bolilor de inimă și a diverselor tipuri de cancer.

Mai trebuie menționată și vitamina K, care joacă un rol important în coagularea sângelui, putând preveni dezvoltarea cancerului și având un rol important în asimilarea calciului de către corpul uman.

Care sunt vitaminele de care corpul nostru are cea mai mare nevoie?

Menține o dietă bogată în vitamine pentru a-ți păstra sănătatea

Află mai multe despre sănătatea ta aici:

Legumele – vitamine la fiecare masă
Cum găteşti legumele astfel încât să beneficiezi de toate vitaminele?
Mugurii – puterea vitaminelor

, , , , , ,