• nutrients

Argumente pro si contra consumării de cafea

Frumos

De obicei, cafeaua suscită sentimente contradictorii: fie o adorăm, fie nu ne interesează câtuși de puțin. Mulți oameni nu pot trăi fără ea. Din păcate, cafeaua are o natură duală, și cu toții ar trebui să fim în cunoștință de cauză.

Unii oameni beau cafea pentru gustul ei, alții pentru a stoca energie pentru ziua ce urmează. În plus, cafeaua are un foarte bun efect asupra sănătății noastre. În primul rând, această băutură este un excelent antioxidant, întârziind procesul de îmbătrânire. Dincolo de aceasta, ne protejează împotriva arterosclerozei și a bolilor de inimă, întrucât reduce nivelul de colesterol „rău” din sânge. Studiile au arătat că un consum ponderat de cafea reduce incidența migrenelor, reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip II, precum și unele tipuri de cancer și alte boli, cum ar fi Parkinson și Alzheimer. Alte avantaje ale consumului de cafea sunt reducerea riscului de carii dentare, precum și reducerea incidenței astmului. Rezultatele cercetării indică, de asemenea, faptul că un consum regulat de cafea îmbunătățește memoria pe termen scurt și procesul de învățare.

Consumul de cafea are mai puține dezavantaje decât avantajele, dar, totuși, trebuie să le amintim și pe acestea. În primul rând, aceasta băutură consumă vitamina B, magneziul și calciul din organism. În plus, consumul de cafea nu este recomandat în cazul în care avem probleme de stomac, deoarece această băutură determină secretarea unei cantități mari de acid gastric. Un consum foarte des de cafea poate crea, de asemenea, o stare de nervozitate și de iritare, respectiv poate duce la probleme cu somnul. De aceea, cafeaua trebuie dozată în mod rezonabil, în fiecare zi.

Orange_Coffee

 

Consumă cafea responsabil și va fi benefică pentru sănătatea ta.

Inspiră-te și citește mai multe:

http://bonduelle.ro/alimentatie/tbd-new-nutrition-tips/beneficiile-consumului-de-cafea-pentru-sanatate/

 

, , , , , , , ,