• nutrients

Tipuri de paste

Savuros

Pastele sunt unul dintre cele mai vechi produse alimentare/ Descoperirile făcute în satul ce datează din Neolitic, situat pe malurile Râului Galben din China, confirmă faptul că acestea erau preparate încă de acum 4.000 de ani. Pastele tradiționale, preparate dintr-un amestec de apă și făină, erau cunoscute și arabilor. În funcție de făina utilizată pentru prepararea pastelor, putem distinge câteva tipuri de paste.

Paste integrale – sub acest nume se găsesc pastele din făină integrală, provenite de la mori de înaltă calitate. Aceasta poate fi făină de grâu (pastele au, în acest caz, o culoare gălbui-maronie) sau de orez (pastele au o culoare maro închis). Pastele din făină integrală conțin mai multe vitamine și minerale decât cele clasice.

Tăițeii de orez sunt preparați din făină de orez. Conțin în principal amidon, fără gluten și grăsimi. Sunt foarte populari în Asia, în special în China. Pot fi serviți cu carne de pui, fructe de mare și legume. Sunt perfecți cu supele asiatice.

Pastele din soia – ai putea crede că sunt obținute din boabe de soia, dar denumirea este greșită. De fapt, în compoziția lor poate fi găsit, în principal, amidon obținut din fasole mung. Conțin aproximativ 10% proteine. Nu conțin gluten. Cel mai potrivit mod de servire este în completarea supelor, rulourilor de primăvară, alături de carne de porc sau de vită și legume.

Paste din porumb – paste de culoare galbenă, obținute din făină de porumb. Sunt bogate în fibre și în vitaminele B, E și A. De asemenea, conțin și magneziu și potasiu. Sunt considerate un aliment foarte sănătos. Merg foarte bine în salatele mexicane și au un gust extraordinar alături de boabele de fasole.

RED-PASTA-VOL.3-Ro

Află care este tipul tău preferat de paste

Găsești mai multe rețete gustoase aici:

Cum se mănâncă spaghetti?

Bucătăriile asiatice

Bucătăria mexicană

 

, , , , , ,