• nutrients

Salata

Sănătos

Plantă anuală din familia Asteraceae, cultivată pentru frunzele sale. Există aproximativ o sută de soiuri de salată, de diferite texturi şi de diferite culori ale frunzelor. Este prezentă în emisfera nordică.

zoom pe o salata verde

100g de salată – 12 kcal

Conţine amidon, potasiu, fosfor, calciu, fier, zinc, vitamina C, B1, B2, B5, B6, PP, E, provitamina A.

Verdele calmează

Are proprietăţi calmante, este un bun somnifer şi un antidepresiv, datorită conţinutului de magneziu, crom şi de acid folic.

Are grijă de inimă, se gândeşte la suflet

Salata nu numai că are grijă de sufletul nostru, dar datorită substanţelor şi elementelor conţinute în ea are grijă de inima noastră.

fata cu palarie din salata verde si ochelari din rosii

O legumă pe altar

Se consideră că salata a fost cultivată dintr-un soi cu frunzele amărui, care era prezent în Europa, Asia şi în America de Sud. A fost cultivată 4500 de ani înaintea erei noastre pentru uleiul care se găsea în seminţele sale. De abia în secolul al VI-lea înaintea erei noastre perşii au cunoscut gustul frunzelor sale, iar romanii i-au atribuit proprietăţi terapeutice. Ca o curiozitate – împăratul Augustus a clădit un altar în cinstea salatei.

Cultivă-ţi norocul

În China se considera că cultivarea salatei aduce noroc. Aceasta era servită la ocazii speciale, ca de pildă zilele de naştere sau Anul Nou.

, , ,