• nutrients

Romanesco

Sănătos

Plantă anuală, cultivată pentru florile sale galben – verzui.

plante romanesco asezate una langa alta

100g Romanesco – 25 kcal

Romanesco are o valoare nutritivă asemănătoare cu cea a conopidei sau a broccoli, dar conţine mai mult caroten şi mai multe săruri minerale, dar mai puţin amidon. Este o sursă bogată în vitamina C.
Ceva uşor

Este clasificată printre legumele cel mai uşor digerabile.

În căutarea gustului pierdut

Romanesco este o plantă care alungă foamea, iar adiţional conţine foarte puţine calorii. Această legumă este de ajutor oamenilor care au probleme cu definirea gustului. Romanesco conţine zinc, care ajută la pierderea senzaţiei de gust sau a senzaţiei de gust metalic în gură.

Pentru cei plictisiţi

Romanesco constituie o variantă excelentă pentru amatorii de conopidă cărora li s-au terminat ideile de preparare a legumei preferate. Romanesco poate fi preparat asemănător conopidei, dar este digerat mult mai uşor.

planta romanesco

A ieşit din ascunzătoare Romanesco a nimerit pe piaţa internaţională în jurul anilor nouăzeci ai secolului trecut. Era cultivat în regiunea Romei, unde a fost descoperit şi perfecţionat de către agricultorii olandezi, Astăzi, această legumă constituie un adaos la felurile de mâncare fierbinţi sau la antreuri precum şi pentru salatele bazate pe legume proaspete.

Deliciul lui E.T.

Englezii numesc romanesco – brocoli, francezii – varză iar Nemţii şi polonezii – conopidă. Unele persoane care nu se pot decide îl plasează undeva între brocoli şi conopidă. Dacă se ia în considerare forma acestuia (florile de romanesco amintesc de piramide sau un turn de minarete) teoria că acesta a picat din OZN pare chiar interesantă.

, , , ,