Veggiepedia

Sănătos

Fiecare legumă are secretele sale, de aceea, valorile nutriționale și modul în care acestea ne influențează sănătatea, diferă de la o legumă la alta. Vezi care sunt aceste valori, precum și alte informații, în cazul celor mai importante 60 de legume. Descoperă universul legumelor!

Poate fi foarte important să știi câteva aspecte esențiale despre legume. Noi îți oferim informații despre o mulțime de legume. Bonduelle, fiind un producător bine-cunoscut de legume lconservate sau congelate, deține o mulțime de cunoștințe pe care dorește să ți le împărtășească.

Află de ce porumbul este atât de important în multe culturi și care este trăsătura pentru care mazărea este faimoasă.Ce legumă este legendară în Mexic?

Enciclopedia legumelor

Legumele conțin o mulțime de vitamine și proteine, esențiale pentru sănătatea ta și a familiei tale. Gătește legume pentru un stil de viață sănătos. Descoperă totul despre enciclopedia legumelor.

 

Enciclopedia legumelor este esențială pentru a determina aportul de proteine, vitamine și minerale ce se găsesc în legume. Dacă înveți să le gătești corespunzător, vei reuși să menții pe o durată mai lungă efectul benefic al acestora asupra organismului tău.

Este, de aceea, de preferat să știi modurile de stocare și de preparare a legumelor ca să gătești sănătos și eficient pentru tine și, de ce nu, pentru familia ta. Enciclopedia legumelor te ajută.

veggie

Legume sănătoase

Consumarea unei cantităţi suficiente de legume, are valenţe de protecţie pentru organismul uman, combate apariţia multor boli şi influenţează pozitiv buna dispoziţie. Legumele aduc elemente foarte importante pentru viaţa noastră, elemente care nu pot fi stocate de către organismul nostru. În legume se găsesc vitamine, printre altele vitamina C, care stimulează rezistenţa organismului şi procesele de vindecare, fito-substanţele, vitaminele din grupa B, mai ales acidul folic, atât de important pentru femeile gravide. Legumele conţin foarte puţin sodiu, iar multe dintre ele sunt bogate în potasiu. Majoritatea oamenilor consumă mult prea mult sodiu, sub formă de sare de bucătărie. Potasiul echilibrează nivelul de sodiu din organism, astfel realizându-se protecţia împotriva hipertensiunii arteriale. Legumele conţin şi fibre naturale, care influenţează enorm nu numai procesele corecte de digestie, ci şi întreaga stare de sănătate. Conţin puţine calorii şi sunt sărace în grăsimi, lucru care le predispune pentru a constitui baza multor regimuri alimentare şi de care ne putem convinge folosind tabelele de calorii ale legumelor. Consumându-le în cantităţi mari, putem limita porţiile de produse bogate în proteine, cum ar fi carnea. De o mare importanţă este şi faptul că legumele au o influenţă asupra apetitului nostru sexual, ele fiind considerate un afrodiziac natural.

veggie2

Sănătoase, delicioase şi uşor de preparat

Mergând la raionul de legume sau la piaţă, suntem încântaţi de bogăţia de forme şi culori a legumelor: vinetele pârguite, dovleceii gălbui, roşiile suculente… Ne lasă gura apă doar văzându-le! După cum ştim, legumele ne asigură multe avantaje în ceea ce priveşte sănătatea, dar iată că ele devin delicioase ingrediente de bază ale mâncărurilor. Pot fi folosite şi la felurile preparate la cuptor sau înăbuşite, ca adaos la peşte, carne de pui, porc sau vită. Se potrivesc perfect cu nuca, cu arpacaşul şi boabele folosite la bucătăria vegetariană.

În ceea ce privește enciclopedia legumelor – gătirea mâncărurilor de legume ne asigură noi şi noi experienţe culinare. În plus, dacă sunt preparate corespunzător, acesta sunt bune la gust şi aromate, având şi un însemnat aport nutritiv. Legumele proaspete nu trebuiesc preparate excesiv – cu cât le prelucrăm mai puţin, cu atât sunt mai sănătoase. Trebuiesc consumate cât mai proaspete, crude sau fierte, pentru a nu-şi pierde din vitamine. Aceste produse sunt ideale pentru persoanele care nu doresc să piardă mai mult de jumătate de oră cu prepararea mesei. Sunt perfecte şi pentru adolescenţii care abia învaţă să gătească, deoarece se prepară uşor şi sunt un bun punct de pornire în deprinderea artei culinare.

Congelate sau proaspete? Care este diferenţa? Sunt legumele congelate sănătoase? Să aflăm în enciclopedia legumelor.

Legumele îşi păstrează proprietăţile atât la congelare cât şi la conservare. Legumele congelate au o valoare nutritivă importantă şi pot fi combinate cu cele proaspete, de exemplu în excelentele mâncăruri prăjite de tip stir-fry. Legumele conservate  sunt foarte uşor de preparat. Îmbogăţesc meniul cu atât de preţioasele fibre. Roşiile din conserve conţin licopen, substanţă cu efect anti-canceros.Știați care este istoria cutiei de conservă? 

veggie3

Călătorii culinare în enciclopedia legumelor

Cei mai mulţi dintre noi abia dacă consumă mereu aceleaşi două-trei soiuri de legume. Merită încercat ceva nou, iar enciclopedia legumelor este exact pentru acest lucru. Să descoperim diversitatea frunzelor cărnoase, a delicaţilor muguri încolţiţi, a lujerelor şi tulpinilor! Să experimentăm cu reţete ale diverselor bucătării de pe mapamond, deoarece legumele constituie baza alimentaţiei pe toate meridianele lumii. O planetă întreagă consumă legume, chiar şi atunci când condiţiile de climă fac imposibilă servirea acestora în stare proaspătă. În bucătăria scandinavă, de un mare ajutor s-a adeverit practica de marinare şi murare a legumelor. Acest lucru l-am adăugat și noi în enciclopedia legumelor. La polul opus se află bucătăria italiană, în care regină este roşia, şi cea grecească, unde domneşte uleiul de măsline. Să nu uităm de asemenea de rolul important pe care îl au de jucat porumbul şi dovleacul, alimente înscrise pentru totdeauna în cultura culinară americană. Merită de asemenea cunoscută oferta bucătăriei chinezeşti, în care legume orientale, adeseori exotice, joacă un rol foarte important.

Meşteşugul legumelor pentru cei răbdători

Unii află cu uimire că legumele sunt un excelent material pentru… sculptură. Această artă este cunoscută – se pare – încă din secolul IX, şi a fost practicată la curtea împăraţilor Chinei. Acest nobil meşteşug asigura nu numai un gust desăvârşit al felurilor de mâncare preparate, ci le dădea şi un aspect plăcut. Legumele sculptate sunt şi un cadou de nuntă mai original decât florile, nemaivorbind de faptul că sunt mai durabile. 

veggie4

Mănâncă sănătos, trăieşte sănătos – folosește enciclopedia legumelor

Un regim sănătos ne conferă siguranţă de sine: avem un aspect mai plăcut, ne simţim mai bine şi avem mai multă energie. Părerile dieteticienilor şi modele alimentare se schimbă continuu, însă principiul de bază al alimentaţiei corecte rămâne constant. Se recomandă consumarea zilnică, de 5 ori, de legume şi fructe. Nici o altă grupă de produse alimentare nu poate egala legumele din punct de vedere al diversităţii. Legumele dau varietatea alimentaţiei, aduc vitamine, microelemente, fibră şi factori de protecţie ai organismului. V-aţi pus întrebarea care vor fi cele mai populare legume ale secolului XXI? Se prevede o folosire pe scară largă a legumelor din familia verzei, mai ales din cauza conţinutului lor de substanţe nutritive.

Am creat enciclopedia legumelor tocmai pentru a oferi cât mai multe informații de calitate, ce trebuie știute, despre legume.

Să profităm deci de aceste binefaceri cotidiene pe care ni le oferă natura, şi ne vom bucura de o formă fizică corespunzătoare, o siluetă zveltă, iar pe termen lung – de protecţia împotriva unor maladii serioase.

, , ,