• nutrients

Gulie

Sănătos

Legumă din familia verzei, cunoscută şi preţuită încă din Roma antică.

gulia bogată în antioxidanţi

100 g gulie – 33 kcal

Conţine caroten, sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, fosfor, clor, iod şi vitaminele: B1, B2, B6, C.

Antioxidanţi

Gulia este bogată în antioxidanţi şi substanţe anticancerigene, graţie cărora consumarea ei ajută la prevenirea apariţiei tumorilor. Cele mai multe elemente folositoare se găsesc în frunzele ei tinere.

O gulie pe o farfurie

Gulia are un gust dulce, delicat, ea putând fi consumată crudă, tăiată în felii, adăugată la salatele de crudităţi, sau fiartă, înăbuşită şi chiar umplută cu carne sau cu peşte.

Pentru copii

Gulia este o legumă bogată în săruri minerale şi vitamine, gustoasă şi analergică, de aceea se recomandă în nutriţia celor mici
.

, , , , , ,