Fasolea roşie – “Kidney”

Sănătos

Fasolea roşie cunoscută la fel ca "fasolea chili", are culoarea roşie-închis. Forma ei seamănă cu un rinichi, de unde provine şi denumirea kidney. Este deosebit de populară în India, Statele Unite şi Spania.
Câte soiuri de fasole există?

100 g de fasole roşie – 93 kcal

Conţine amindon, magneziu, fier, zinc şi vitamineB1, B6.

red-beans

Protecţia împotriva cancerului şi a diabetului

Fasolea roşie este o sursă bogată în fibre. Organizaţia Internaţională a Sănătăţii (WHO) recomandă consumarea a 20 – 40 g de amidon zilnic, iar în 100 g de fasole roşie uscată se găsesc 25 g din această substanţă. Amidonul dă senzaţia de saturare, vă protejează împotriva bolilor de cancer, stabilizează nivelul zahărului în organism şi ajută la eliminarea toxinelor. Dă organismului multă energie, care este utilizată treptat de către acesta – nu sunt doar calorii care „vă îngraşă”.

Fasolea roşie conţine amindon, magneziu, zinc, fier şi multe vitamine din grupa B, îndeosebi B6, care este răspunzătoare printre altele de asigurarea imunităţii organismului, a stării pielii şi a funcţionării sistemului nervos.

red-beans2

Nu uitaţi

Fasolea uscată trebuie înmuiată înainte de a fi fiartă. Astfel se va accelera procesul de fierbere şi se vor elimina substanţele care ne cauzează probleme digestive.

, , , ,