Fasolea „Borlotti”

Sănătos

Seminţele fasolei "Borlotti" sunt deschise la culoare, mari şi medii, cu petele mici de culoare neagră sau roşie-închis. Provin din Columbia unde poartă numele "Cargamanto".

boabe de fasole borlotti

100 g de fasole “Borlotti” – 335 kcal

Conţine albumine, fier, calciu, potasiu, magneziu, fosfor, zinc şi vitamine B1, B2, B6.

Aveţi grijă de inimă

Fasolea „Borlotti” are boabele de culoare rozalie, cu pete mai întunecate, iar după fierbere devine toată maro. Este clară, delicată, dulce, cu un uşor gust de nucă. Fasolea Borlotti provine din America, dar ulterior şi-a găsit adevarata patrie în Italia, în mod special în Toscania. Este populară în bucătăria italiană şi portugheză. Din aceasta se pregătesc supe, salate, se adaugă la sosuri, gustări şi, de asemenea se serveşte cu jumări de porc. .

“Doctor Fasole”

Fasolea “Borlotti” este un ingredient excelent pentru dietele bogate în albumine şi pentru cele care micşorează nivelul de colesterol.
pastai rosii de fasole borlotti

Atenţie vegetarieni!

Se întâmplă ca prin dieta vegetariană să se înţeleagă renunţarea la carne, iar oamenii uită sau neavând timp, să echilibreze felurile de mâncare consumate. Acest fapt duce la slăbirea generală a organismului şi la senzaţia de oboseală. O soluţie o constituie fasolea, nu numai datorită componenţei de albumine. De asemenea aceasta vă ajută şi la completarea lipsei de fier, calciu sau zinc.

, , , , ,