Fasolea albă boabe

Sănătos

Este cultivată pentru seminţele mici, albe, provine din America Centrală şi din America de Sud

o lingura de lemn plina cu boabe de fasole alba

100 g de fasole – 102 kcal

Conţine fier, calciu, magneziu, proteine şi vitamina E

Sămânţa plină de energie

Fasolea este o sursă de fier. Persoanele la care apar lipsuri de fier devin slăbite şi apatice. Persoanele care sunt în mod special în pericol să aibă lipsuri de fier sunt femeile însărcinate, persoanele în convalescenţă sau copii în perioada de creştere. Pentru o asimilare mai bună se recomandă consumarea fasolei împreună cu legume bogate în vitamina C.

Un duo puternic

Fasolea albă conţine calciu şi magneziu, substanţele complementare, care au grijă pentru ca dinţii şi oasele noastre să fie puternice.

Sămânţa regală

Bobul de fasole are şi el influenţa sa în tradiţia sărbătorii celor Trei Magi. În multe regiuni, ca de pildă în Franţa sau Spania, familia îşi împarte o plăcintă specială, în care se găseşte un bob de fasole. În funcţie de tradiţia locală, uneori cel care găseşte bobul de fasole este numit regele petrecerii, alteori trebuie să … achite nota de plată.

un bob de fasole alba intr-o gramada a unui soi de fasole de culoare maro

Fasolea albă şi fotbalul

Fasolea este componenta a unei multitudini de supe, ca de pildă Cassoulet din Franţa, Fabada din Spania sau Feijoada din Brazilia, a unor feluri de mâncare principale ca de pildă Pasta e Fagiolli din Italia, a unor salate reci şi calde. Oare influenţa fasolei ar putea juca vreun rol în succesele acestor ţări în fotbal? Dacă da, atunci acesta este un secret bine păzit.

, , , ,