• nutrients

Cresonul de grădină

Sănătos

Cresonul de grădină, de asemenea cunoscut sub numele de piper de gradina sau iarbă de piper, se întîlnește în nord-estul Africii și sud-vestul Asiei. Aceasta planta aparține familiei cresonului de apa.

100 g creson contin – 11 kcal

Este o planta naturala și sănătoasa bogata în iod ușor de absorbit iar în plus conține vitaminele A, B1, B2, E, PP, precum și sulf, crom, potasiu, mangan, magneziu și calciu.

În grădină și în casă

Mugurele de creson este un “strop de culoare” verde aparținând unei plante care poate fi ușor cultivata în apartamentul nostru, în orice moment al anului. Este demn de amintit, totuși, că nu prezintă importanta nutritiva doar mugurul plantei – planta în sine poate creste pana la 30-60 centimetri lungime. Frunzele de creson de gradina sunt la fel de delicioase, deci merită luata în considerare intenția de a crește aceasta planta în grădina Dumneavoastră. Cresonul de gradina proaspăt recoltat se taie la fel ca și arpagicul şi se adaugă in brânză de vaca, supe și salate. El poate fi, de asemenea, pur și simplu presărat pe pâine cu unt.

Un medicament versatil

Cresonul de gradina este cunoscut pentru proprietățile sale curative în ulcerele de piele, dezinfectează gura și sistemul digestiv. Este de asemenea recomandat în meniul femeilor gravide și copiilor, precum şi persoanelor care suferă de epuizare fizică. Consumul excesiv nu este recomandat, deoarece planta are puternice proprietăți diuretice.

O soluție pentru pistrui și un păr frumos

Cresonul de gradina prezintă de asemenea calitățile unui produs cosmetic. El îmbunătățește starea pielii și a unghiilor, lupta împotriva erupțiilor cutanate și eczemelor. Merita știu faptul ca femeile franceze folosesc aceasta planta împotriva pistruilor și petelor de vârsta prin spălări cu sucul de creson, care are efecte puternice de albire.

Cadoul faraonilor

Cresonul de gradina a ajuns în Europa în antichitate – a fost crescut în Grecia şi Roma. În Egiptul antic a fost o plantă de prim rang,dăruita faraonilor care se odihneau în piramide.

 
, , , , , ,