Conopida – Beneficii asupra sănătății

Sănătos

Conopida este o plantă anuală înrudită cu varza. Află acum cum poți folosi conopida în curele de detoxifiere sau cum te poate ajuta această legumă să slăbești.

conopida

100g de conopidă  – 21 kcal

Conţine potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor, caroten, vitaminele C, K, B1, B2, B6.
Această legumă este recomandată pentru prevenirea bolilor de cancer.

Detoxificarea cu conopidă

Enzimele care se găsesc în conopidă ajută la detoxificarea organismului. Compuşii toxici, dacă nu sunt eliminaţi la timp pot duce la deteriorarea celulelor, ceea ce poate cauza cancerul. Enzimele specifice, împreună cu vitaminele şi mineralele conţinute în conopidă dau acestei plante proprietăţile sale anti – cancerigene.

Slabă în calorii

Conopida nu conţine multe calorii, dar vă poate da starea de saturaţie deci haideţi să mâncăm conopidă, pentru sănătatea noastră, fără să ne fie frică de kilogramele în plus.
mancare din conopida in farfurie patrata pe o masa

Varza din Cipru

Conopida provine din Cipru, la început a fost numită „varză de Cipru” Este cunoscută de 2500 ani. Era cultivată deja în Egiptul şi Persia antică. Ulterior planta a început să fie cultivată şi în Italia, pentru ca în secolul al XVI-lea să se popularizeze în întreaga Europă. În bucătăriile contemporane este utilizată în special la ciorbe şi supe sau în felurile de mâncare cu legume. Se serveşte fiartă în întregime sau crudă în salate.

Ce este conopida?

Conopida este un produs natural, care permite explicarea fenomenului fractalilor. Această noţiune a introdusă în matematică în anii şaptezeci de către omul de ştiinţă francez de la colegiul Yale – Benoit Mandelbrot. Caracteristica de bază a fractalilor este asemănarea – o parte a mulţimii reflectă totalitatea acesteia. Astfel fiecare floare este o reprezentare a întregii conopide. Fractalii şi-au găsit utilizarea în diferite şi variate domenii ca de pildă medicina, hidrologia sau finanţele.

Leguma student

Mark Twain a spus „Conopida nu este nimic altceva decât o varză cu studii superioare”.

, , , ,