Italienii sunt gurmanzi, însă preţuiesc deasemenea sănătatea şi aspectul propriu, deci merită să aplicăm sfaturile lor şi să încercăm dieta italiană, care ne va ajuta să ne bucurăm de o bună sănătate în decursul anilor.

La dolce vita

Despre bucătăria italiană se poate scrie ore întregi, această fiind bogată în reţete rafinate, însă distincţia ei este  şi un mod deosebit de mâncare. Italienii mănâncă împreună cu prietenii şi familia, bucurându-se cu gustul platourilor şi delectându-se cu vin.
dieta italiană pizza  şi legume

Dieta italiană înseamnă şi stilul de viaţă şi modul de mâncare.

Să  învăţăm de la italieni bucuria de viaţă, în ceea ce ne vor ajuta câteva sfaturi verificate:

  • Mâncarea trebuie să fie un lucru relaxant.
  • Destindeţi-vă şi gândiţi-vă la o petrecere  prin care vă puteţi desprinde de ziua cotidiană.
  • După masă ieşiţi la o plimbare cu cei cu care aţi luat masa.
  • Vorbiţi şi bucuraţi-vă de fiecare clipă – aşa cum o face un adevărat italian sudic.
 dieta italiană consum de vin

Pizza şi legume

Pizza populară are şi versiunile ei de legume. Se adaugă roşii, ceapă. măsline, ardei…
Fiţi activi fizic – folosiţi des bicicleta sau faceţi plaimbări pe jos.Apăraţi-vă de obiceiul de a mânca în faţa televizorului sau la calculator.  Renunţaţi definitiv la Fast Food-uri. Utilizaţi unde se poate ulei de măsline în locul celui tradiţional.

Exemplu de meniu:

Mic-dejun
Putem să ne permitem o prăjitură cu cafea sau cappucino.
Gustare
Pentru femei poate consta în fructe sau suc de fructe, în schimb pentru bărbaţi e bun un sandvich cu mezeluri sau pastă de peşte.
Prânz
Este compus din câteva feluri. Primul este antipasti, adică o gustare uşoară din felii de pepene galben şi şuncă (vara deobicei) şi crostini (iarna), adică mici bucăţi de pâine cu mozzarela tăiată mărunt şi adaos de ciuperci, ceapă, spanac sau roşii, coapte în cuptor, sau brânzeturi. Felul principal constă în paste, macaroane, sosuri la alegere. După acesta se serveşte o salată sau legume preparate în diferite moduri, cu o mică portie de carne sau peşte. În încheiere desert.
Gustare de după - amiază
Se pot consuma la alegere fructele preferate, iaurturi, deserturi pe bază de lapte sau o bucată de pizza.
Cina
Este masa principală. Se pregătesc legume înăbuşite, gătite sau crude cu bucăţi de carne, peşte sau brânză. Pâinea de preferinţă fără sare. Se poate consuma un pahar de vin sec alb sau roşu.

, , , ,