Cum reduci balonarea? Încearcă dieta yo-yo

Frumos

Aflați cum puteți ține balonarea în frâu prin dieta yo-yo, cât de simplă este, și care sunt efectele ei benefice asupra dumneavoastră dacă o aplicați.

Ce este efectul yo-yo?

Dacă urmezi o dietă de slăbire, organismul tău va arde mai puţine calorii, iar digestia va fi, în același timp, mult mai intensă. Scăderea bruscă a numărului de calorii consumate are două efecte imediate: arderea grăsimilor (și a mușchilor) și domolirea procesului de digerare. Și, dacă vei proceda astfel, succesul iniţial va fi doar o iluzie, fiindcă se va datora exclusiv scăderii cantităţii de apă din ţesuturi, iar după încetarea dietei, organismul tău îşi va reface rapid depozitele de grăsime, incluziv în locurile unde înainte erau muşchi. Organismul tău se va adapta la un aport redus de calorii, însă procesul de digestie, forțat să adopte modul “economic” de activitate, nu-și va reveni la fel de rapid la ritmul optim.

Cel mai mare pericol, hidrocarburile

Kilogramele pierdute se reîntorc la persoanele care consumă cantități mari de hidraţi de carbon. Consumul permanent va declanșa creşterea apetitului şi, în timp, va duce la obezitate. Metabolismul va fi încetinit şi, fiind multă grăsime ce ar trebui arsă, fiecare dietă de slăbire pe care o vei încerca, va avea o şansă din ce în ce mai mică de succes. Este cu cerc vicios pe care trebuie să-l eviți încă de la început.

Balonarea îți crează probleme și nu ai găsit încă o soluție? Nici o problemă: încearcă dieta yo-yo, o dietă originală cu un efect surprinzător asupra organismului, în numai câteva zile.

Cum reduci balonarea? Încearcă dieta yo-yoPare un miracol, dar ea funcționează după principii simple care îți regularizează tranzitul intestinal și reduce volumul de gaze din tubul digestiv. Va duce la diminuarea, sau chiar eliminarea completă a efectelor neplăcute ale balonării, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.
 

Sfaturi utile în aplicarea dietei:

Timp de două săptămâni consumă două mese normale şi o masă „premiu”, care poate fi la micul-dejun, prânz sau cină. Dacă vei limita consumul de hidraţi de carbon la o masă pe zi (masa “premiu”), există şansa să diminuezi în acest mod creşterea apetitului şi să pierzi din greutate.

Cum reduci balonarea? Încearcă dieta yo-yo

Cum elimini balonarea

În primul rând trebuie să renunți la ideea de a pierde rapid în greutate. Un astfel de procedeu nu este sustenabil pe termen lung și va duce la balonare. Slăbirea trebuie platificată pentru mai multe săptămâni. Arderea unui kilogram de grăsime dă circă 7000 de kcal. Iar pentru a scăpa de efectul yo-yo trebuie să crești nivelul de digerare pe perioade de câte 3-4 săptămâni.

Mesele normale trebuie să conţină o cantitate minimă de hidraţi de carbon, de exemplu 115-150 g de carne slabă sau peşte, 60-90 g de brânză slabă şi două casolete mici de legume sau salată. Acest tip de masă ține sub control senzația de foame, controlând nivelul insulinei. Masa „premiu” este o masă echilibrată sănătoasă, ce conţine hidraţi de carbon.

Meniu (propunere):

Mic-dejun
O chiflă medie
Prânz
Piept de pui marinat în ierburi aromatice cu salată
Budincă de lămâie şi ceai rece (fără adaos de zahăr sau alți îndulcitori)
Cină
Unul din meniurile “premiu” (poţi să-ţi foloseşti fantezia şi să pregăteşti felul preferat de mâncare)
Limitând cantitatea de hidraţi de carbon din dieta personală vei pierde încet, dar gradual, din greutate.

, , ,